Sälj din fastighet i Spanien

Om du funderar på att sälja en fastighet i Spanien finns det många aspekter att ta hänsyn till. I det här avsnittet hittar du all information du behöver för att kunna fatta rätt beslut om din fastighet. Om du har några frågor, vill ha vår hjälp eller åsikt, tveka inte att kontakta oss →

Professionell fotografering

Steg nummer ett när vi listar fastigheter till salu. Bilder måste ta fram elementen i din egendom utan att vara orealistiska. Dessutom måste varje foto berätta en historia - ge hela bilden och imponera. Normalt tar vi mellan 10-20 foton, mer än tillräckligt för att väcka intresset.

Beskrivning

En beskrivning som säljer. En bra och informativ beskrivning tjänar flera syften, som alla ökar chansen att locka kunder. Många fastighetsköpare har begränsad kunskap om området, urbaniseringen och alla dina dolda pärlor. Vi ser till att inget utelämnas, och läsaren kommer att känna att de själva är där.

Golv planer

Golvplaner är ett måste i många länder, men i Spanien är det bara en liten del av fastigheter till salu som erbjuder detta. När vi listar en fastighet skapar vi alltid en planritning för din fastighet. Det är viktigt för den potentiella kunden att förstå layouten och möjligheterna för din fastighet.

Agentnätverk

Distribution till byråer är ett annat viktigt inslag. Costa del sol hamnar nära 1.000 enskilda agenter eller byråer - vi ser till att alla vet om din fastighet. Vi ingår i flera olika byrånätverk och har en omfattande e-postdatabas.

Online-annonser

Som en del av vår allmänna annons kommer din fastighet att visas på flera internationella fastighetsportaler, Facebook, Instagram och Twitter. Vi skickar också din fastighet till vår databas med mer än 9.000 privata köpare och investerare

Pdf-broschyr

Broschyr i pdf, för dem som vill titta närmare på din fastighet eller skicka till en vän. Broschyren kan laddas ner från vår hemsida och länken för onlinevisning kan delas. Naturligtvis kan vem som helst skriva ut det, och det kommer att se fantastiskt ut!

3D virtuell rundtur

Erbjuder intresserade kunder att gå igenom din fastighet - utan att vara där. Kan vara mycket användbart särskilt för speciella egenskaper och egenskaper med ovanlig fördelning. Detta är ett valfritt som vi kan lägga till i ditt listningspaket.

Annonsboost

Förstärkning är möjligheten att öka din exponering på sociala medier, Google Adwords, utvalda fastighetsportaler etc. Detta kan hjälpa till att skapa uppmärksamhet kring din fastighet och påskynda försäljningsprocessen. Detta är en valfri extra som vi kan lägga till i ditt listningspaket, skräddarsydd för din fastighet.

Få det högsta priset för din fastighet

Att sälja en fastighet i Spanien kan ha många olika anledningar, men bara ett mål - att maximera det slutliga försäljningspriset. Kunskap, rätt strategi och rätta åtgärder kommer att uppnå detta, och vi skulle vara stolta över att vara en del av processen. När vi närmar oss en ny fastighet som ska ingå i vår portfölj börjar vi alltid med en marknads- och fastighetsanalys. Vi tittar på vad som tidigare var och för närvarande på marknaden, vad såldes det för och hur stor efterfrågan på området och fastighetstypen. Nästa steg är ett besök på din fastighet, för att få en känsla och förståelse för fastigheten och dess fördelar. Sammantaget kan vi föreslå vad som skulle vara det bästa sättet att sälja din fastighet och till vilket pris.

En kontaktperson

När du listar en fastighet hos oss kommer du alltid att handla med samma person som ansvarar för din egendom. Vi ger dig omedelbar feedback, allmänna månatliga uppföljningar och ser till att hantera alla frågor snabbt. Som ett resultat är du garanterad en försäljningsprocess utan huvudvärk, problem eller stress.

Nycklar och visningsarrangemang

Om du bor i fastigheten själv, kommer vi alltid att ordna eventuella visningar med dig, med så mycket tid i förväg som möjligt. Vi kommer alltid att kontakta dig via telefon och post eller på annat sätt som vi har kommit överens om. Om du inte bor i fastigheten är det ofta en fördel att lämna en uppsättning nycklar hos oss. Vi kommer att råda dig före visningar och kommer att kunna ordna visningar utan dröjsmål. Enkel visning ökar alltid chansen att sälja en fastighet. Efter en titt på fastigheten till salu ger vi dig omedelbar feedback.

Listningsavtal

- Ett lagligt krav på att sälja fastigheter i Spanien

Det finns typiskt två olika typer av noteringsavtal, ett exklusivt och icke-exklusivt. Båda tjänar till att fastställa villkoren för försäljning av din fastighet, inklusive betalning till byrån. Vi använder endast inga försäljnings- och löneavtal och justerar alltid villkoren för att passa din situation.

Det icke-exklusiva avtalet är vanligast och låter dig ha din fastighet till salu hos flera byråer. Som ett resultat har du fler byråer som försöker sälja din fastighet, eftersom de inte behöver dela noteringskommissionen med andra byråer. Samtidigt måste du också hantera visningar, nycklar och kommunikation mellan flera olika byråer. Beroende på fastigheten är ett icke-exklusivt noteringsavtal inte alltid det mest effektiva sättet att sälja din fastighet. Varaktigheten för ett icke-exklusivt noteringsavtal är inte tidsbegränsat och kan annulleras med 14 dagars varsel.

Ett exklusivt avtal åtar dig att bara använda en byrå för att sälja din fastighet. Fördelarna är många och ofta den föredragna lösningen bland utländska fastighetsägare. Vi hanterar alla visningar, nycklar, feedback och förberedelser för visning etc., och vi säkerställer en professionell fastighetspresentation. Enligt ett exklusivt avtal samarbetar vi med alla andra byråer och ser till att förse dem med all nödvändig information. Vi garanterar också att visa din fastighet när som helst och när som helst. Som ett resultat vet andra byråer att det också är lätt att ordna en visning med Avante. Längden på ett exklusivt noteringsavtal är normalt 3-12 månader och är ofta strukturerat som ingen försäljning - ingen lön.

Några frågor?

  FAQ - Sälj fastigheter i Spanien

  - Vad våra kunder ber oss mest om

  För att sälja en fastighet i Spanien behöver du dokument som styrker att du äger fastigheten. Detta dokument är enkelt. Dessutom är det obligatoriskt att få fram ett energicertifikat för att sälja en fastighet i Spanien. Ett energicertifikat kostar mellan 1-200 €. Om du använder en byrå för att sälja din fastighet i Spanien måste du också uppvisa giltigt ID (pass eller identitetskort) och det senaste kvittot för Ibi, Basura och samhällsavgifter.

  Fastighetsmarknaden på Costa del sol och i synnerhet Marbella är i rörelse året runt. Det finns alltid köpare som letar efter rätt fastighet till salu. Vissa perioder är dock mer upptagen än andra, så det är viktigt att sälja en fastighet i Spanien. Från och med året är januari och februari normalt de långsammaste månaderna på året. Människor återhämtar sig från jul och nyår, och som ett resultat, inte i spendera humör. Från mars till juli är det fullt och köparna har många chanser att besöka Spanien på semester. I slutet av juli, augusti och september är det normalt för varmt och köparna kommer hit för att koppla av. Från slutet av september till början av december är det upptagen igen, och vi har många köpare.

  Om du inte är närvarande i Spanien när din fastighet säljs kan din advokat hantera den. Med en fullmakt, undertecknad av notarien, kan din advokat hantera hela försäljningen. Med den här inställningen kan du sälja din fastighet i Spanien utan att vara i landet.

  Att sälja fastigheter i Spanien är det inget problem om du bor utomlands. Du behöver helt enkelt ge din advokat en fullmakt (POA). Med detta på plats kan din advokat utföra alla aspekter av att sälja en fastighet. Om du behöver hitta en bra advokat, ta en titt på de vi rekommenderar här.

  Det finns två typer av skatt att betala, plusvalia och kapitalvinster (CGT). Plusvalia är mellan 2-4% årligen av fastighetens allmänna värde. Realisationsvinster är mellan 19-23% av den vinst du har gjort vid försäljningen av fastigheten

  Kostnaderna för att sälja en fastighet i Spanien är uppdelade i två delar, försäljningskostnader och skatt. Försäljningskostnaden är avgiften till byrån och eventuell ytterligare marknadsföring. De flesta byråer på Costa del Sol debiterar mellan 4-6% av det slutliga köpeskillingen. Genom att arbeta med en byrå kan du få ett högre pris för din fastighet jämfört med en privat försäljning. Som ett resultat täcks utgiften av vinsten. Du behöver också ett giltigt CEE-energicertifikat som kostar 1-200 €. Det finns två typer av skatt, plusvalia och kapitalvinster (CGT). Plusvalia är mellan 2-4% årligen av fastighetens allmänna värde. Realisationsvinster är mellan 19-23% av den vinst du har gjort vid försäljningen av fastigheten.

  Den genomsnittliga tiden det tar att sälja en fastighet i Spanien beror på många faktorer. Typ av fastighet, plats och prispunkt. En stor majoritet av marknaden består av lägenheter från 150.000-500.000 €. Som ett resultat säljer dessa fastigheter ofta snabbare än genomsnittet. Ju dyrare, större och speciell fastigheten är, desto längre tid kan det ta att sälja. Vissa platser har flera gånger fler visningar än genomsnittet, till exempel fastigheter vid stranden. Den sista faktorn är priset, ett nyckelelement. Om priset är för högt drar fastigheten inget intresse. Som ett resultat kan det finnas på marknaden i flera år. För en fast prissatt fastighet är den genomsnittliga försäljningstiden:

  • 100.000-500.000 1-4 månader
  • 500.000-2.000.000 2-6 månader
  • 2.000.000+ 4-12 månader

  Att sälja en fastighet i Spanien privat tar lite tid, ansträngning och kunskap om marknaden. För vissa fastighetsägare är detta ett genomförbart tillvägagångssätt som ibland kommer att vara ett bra beslut. I de flesta fall når fastigheten dock inte samma försäljningspris som om den säljs via en byrå. Eftersom fastighetsköpare på Costa del Sol kommer från hela världen kan det vara mycket svårt att nå dem. Som ett resultat är färre personer intresserade av din fastighet och det uppnådda priset är lägre. Vi är alltid glada att ge dig inblick i vilket värde du kan förvänta dig om du säljer via oss.

  sv_SESvenska