Att köpa en förvaltningsfastighet i Spanien

Förvaltningsfastigheter är ett bra sätt att leverera inkomster, spara pengar eller förbereda sig för pensionen. En stor del av fastigheterna till salu i Marbella och Costa del Sol är lämpliga för detta. Men med en mycket aktiv marknad finns det många saker att se upp för att få de bästa erbjudandena. Vi har lång erfarenhet av ämnet och delar gärna detta med våra kunder. Det finns flera olika typer av förvaltningsfastigheter och det är viktigt att känna till skillnaderna. Varje typ passar olika ambitioner, krav och risker och därför är professionell rådgivning fördelaktig. Du är alltid välkommen till kontakta oss om du har några frågor när det gäller investeringar!

 

Förvaltningsfastigheter att hyra ut

Den vanligaste typen av förvaltningsfastigheter är ett hus, en villa eller en lägenhet som köps i syfte att hyra ut den på kort eller lång sikt. En hyresfastighet genererar både månads- eller säsongsuthyrningsintäkter samt kapitalvinst. Om en inteckning erhålls kan ägaren också få skatteförmåner. Egenskapens egenskaper är viktiga för att göra ett korrekt köp med hög avkastning. Läs mer om långsiktiga hyresinvesteringar här och kortsiktiga hyresinvesteringar här.

 

Förvaltningsfastigheter till salu under marknadsvärde

Ett annat populärt alternativ är fastigheter som säljs i nöd, återtagande av banker eller en fastighet som köps från ägare som är desperata att sälja. Den här typen av fastigheter är svåra att hitta, och köparen behöver ofta vara redo att avsluta en affär snabbt. Att köpa en fastighet i Costa del Sol på dessa villkor kan generera en mycket hög avkastning men kan också medföra en hög risk. Lär dig hur du hittar den perfekta förvaltningsfastigheten att köpa under marknadsvärde, i den här guiden.

[thrive_leads id = '460974 ′]

 

Investeringsfastigheter att renovera

Fastigheter till salu i Marbella eller de omgivande områdena behöver ofta ljus eller fullständig renovering. Många fastigheter ägs som investerings- eller fritidsfastigheter och används bara några gånger om året. Som ett resultat är de ofta inte väl underhållna och förblir i sitt ursprungliga skick. I kombination med rimliga priser för byggnadsarbeten kan det vara mycket lönsamt och ge en hög avkastning. Det finns många detaljer att tänka på och viktigt att undvika fastigheter med juridiska problem. Lär dig alla knep och hur du hittar rätt fastighet i vår renoveringsavdelning här.

 

Investeringsgolffastigheter

En stor del av invånarna, expats och turister är också golfentusiaster och njuter av de många golfbanorna på Costa del Sol. Och även de som inte spelar golf uppskattar ofta utsikten över en vacker anlagd golfbana. Dessutom garanteras lugn och ro om du äger en golfanläggning i frontlinjen. Bortsett från de estetiska fördelarna med förstklassiga golffastigheter, är de också mycket populära som semesteruthyrningsfastigheter. Kunderna är ofta återkommande kunder och hyresgäster som tar väl hand om fastigheten. Om du funderar på att köpa en golfanläggning i frontlinjen, läs vår guide för att hitta den bästa här.

 

Investering i fastigheter utanför planen

Att köpa en fastighetsplan i Spanien erbjuder ofta en hög avkastning, helt enkelt genom att vara bland de första att köpa. Mycket ofta erbjuder utvecklaren rabatter på pre-launch lägenheter till salu. Rabatten är typisk 3-10% av det officiella listpriset. När projektet når olika milstolpar ökar listpriset med 5-10%. Med kunskap från de senaste 10 åren av utveckling kan vi dra slutsatsen att det finns 15-30% kapitalvinster under perioden från lansering till konkurrens. Det finns många villkor att tänka på, så vi rekommenderar att du studerar vårt avsnitt om fastighetsinvesteringar utanför planen här innan du köper.

Varför är Costa del Sol ett bra ställe att köpa investeringsfastigheter?

Att köpa en förvaltningsfastighet i Marbella eller dess omgivning kan vara fördelaktig på många olika sätt. Populariteten för Costa del Sol och i synnerhet Marbella har ökat stadigt under de senaste tre decennierna. Av flera anledningar spelar det fantastiska klimatet med mer än 320 soldagar om året en stor roll för att göra Spanien till ett populärt ställe att investera. Det fantastiska vädret, havet och de bergiga omgivningarna är också en nyckelfaktor i området som kallas Costa del Golf, med mer än 70 högkvalitativa golfbanor. Golfsäsongen pågår nästan året runt, något mycket unikt i Europa. Flera av kurserna är till exempel bland de högst rankade i Europa Valderrama som utsågs till bästa europeiska golfbana 2017.

En annan faktor är det internationella rykte och popularitet. Både Marbella och Puerto Banus är bland de tre mest populära turistmålen i Europa. Den politiska scenen är stabil och ägandet av förvaltningsfastigheter är utan komplikationer. Läs mer om de många anledningarna till att Costa del Sol är ett bra ställe att äga en fastighet i vår guide här.

sv_SESvenska