Fastigheter till salu på Costa del Sol

Fastigheter till salu i Marbella, Spanien

Marbella är den mest kända staden på Costa del Sol sedan 70-talet och fortsätter att vara en magnet för turism, investeringar och expats. Marbella kommun täcker ett mycket stort område med många mindre städer inom, till exempel Nueva AndaluciaSan PedroLa Quinta och många fler. Om du letar efter en fastighet till salu i Marbella, är du bortskämd att välja. Under de senaste 40 åren har det varit ett konstant flöde av nybyggnation av alla typer av villor, radhus och lägenheter, i alla prisklasser. I stadens centrum är majoriteten av befolkningen av spanskt ursprung, och de flesta fastigheter till salu är av typisk spansk standard. Ett litet område med villor ligger också i utkanten av centrum. Priserna är genomsnittliga för området, med undantag för lägenheterna till salu vid stranden som ligger något över genomsnittet.

Flyttar från centrum av Marbella mot The Golden Mile, priserna ökar och i många fall är konstruktionens egenskaper det också. Marbella har mycket att erbjuda, kulturellt, gastronomiskt och nattliv! Varje år är Marbella värd för en fantastisk  musikfestival Starlite vid foten av bergen bakom staden bredvid det exklusiva kvarteret Sierra Blanca. I centrum är det också möjligt att besöka det fantastiska charmiga gamla delen av Marbella. Atmosfären här kan få dig att glömma att du befinner dig på ett av de mest populära europeiska semestermålen. Administrativa frågor, annullering av bygglov och rättsliga problem var anledningen till att mycket få bygglov beviljades i Marbella 2004-2015. På grund av detta finns det väldigt lite nybyggnation i området.

 

Lägenheter till salu i Marbella, Spanien

Att köpa en lägenhet i Marbella är ofta en mycket bra investering, eftersom efterfrågan på renoverade lägenheter är mycket hög. Internationellt rykte håller priserna på en hög och stabil nivå. Om du vill hitta en lägenhet till salu är det viktigt att undersöka områdena. Att samarbeta med en professionell agent för att undvika fallgropar kommer alltid att vara en fördel.

Fastigheter till salu i Marbella varierar mycket i pris, kvalitet och läge. I allmänhet är priset på lägenheter till salu i centrum mellan 250.000 € - 600.000 € för en lägenhet med 2 eller 3 sovrum. Ju närmare The Golden Mile och stranden, desto högre kommer priserna. Det dyraste är Puente Romano och Sierra Blanca. En lägenhet med 2 sovrum börjar runt 700.000 € och priset för en stor 3-4-rumslägenhet till salu med panoramautsikt är cirka 1.500.000 - 3.000.000 €. Majoriteten av de många lägenheterna till salu i Marbella kostar 400.000 € - 1.000.000 €.

Att köpa fastighet i Spanien

Att köpa en fastighet i Spanien är början på ett stort äventyr, fullt av spänning. Det första steget du behöver bestämma är din budget. När du köper en fastighet i Spanien är köpekostnaderna ungefär 13-14% (se botten av den här artikeln). Köpkostnaderna är särskilt viktiga om du finansierar ditt köp. De spanska bankerna finansierar upp till maximalt 80% av fastighetspriset exklusive kostnader. Om du behöver mer råd om finansiering, arbetar vi med flera banker och finansmäklare och hjälper gärna till.

När du letar efter en fastighet till salu, kom ihåg att vi har tillgång till alla fastigheter till salu. Dels genom de nätverk vi ingår i, och delvis på grund av de goda relationer vi har med resten av byråerna. Som ett resultat behöver du inte engagera många olika byråer eller agenter, utan bara en eller två. I den här guiden beskriver vi processen för att köpa en fastighet i Spanien och förklarar de olika stegen. Om det finns några element där du vill ha mer information, tveka inte att kontakta oss. Du kan skriva i livechatten, skicka oss ett maileller ring oss

Läs hela texten guide om att köpa fastigheter i Spanien här.

sv_SESvenska