Nya byggnader och fastigheter utanför planen

Ny utveckling på Costa del Sol täcker huvudsakligen stora eller små lägenhetskomplex och små villakomplex. Det kan vara i projektfasen, under uppbyggnad eller nyligen avslutat. Villor utanför planen är en enda eller flera villor. Södra Spanien är i en mycket positiv fas med ökande turism- och fastighetspriser för både 2017 och 2019. Som ett resultat finns det många nya utvecklingar på Costa del Sol och mycket att hålla reda på. Som fastighetsköpare är detta en lyxig situation där det finns gott om olika nya utvecklingar att välja mellan. Naturligtvis finns det också ett stort utbud av villor som inte är planerade till salu, skräddarsydda efter dig. Även om processen att köpa en villa eller en lägenhet i en ny utveckling liknar, finns det några viktiga skillnader.

Projektfasen

Det första steget, och det är här där antingen en individ, företag, utvecklare eller grupp ramar in projektet. Ofta kommer det att finnas en markägare, en arkitekt, en byggare och ibland en kommersiell agent. Alla roller kan vara inom samma enhet, vilket ofta ses med mindre projekt. Det finns oändliga möjligheter att strukturera det inre arbetet i ett villaprojekt eller en ny utveckling. Som ett resultat är det viktigt att det är klart vem som har ansvar för vad.

Finansiering

En bank eller en investerare deltar normalt i den ekonomiska förvaltningen av ett fastighetsprojekt. Vissa projekt kommer att ha tillräcklig finansiering, så att projektet kan fortsätta oavsett försäljning. För de flesta nya byggnader och fastigheter utanför planen måste dock försäljningen starta projektet. För enskilda villor börjar byggandet ofta när det finns en köpare till hands. Cirka 50% villaprojekt kommer att börja byggas oberoende av köpare. Större nybyggnationer av lägenheter och radhus är ofta beroende av bankfinansiering. Den typiska installationen är att utvecklaren ger en viss garanti och tomten. Banken finansierar sedan projektet när 50% av tillgängliga lägenheter har sålts. I denna typ av finansiering riskerar inte banken att finansiera ett projekt som inte kan säljas.

Betalning och tidsram

En stor fördel med att investera i ett projekt eller något under uppbyggnad är de flexibla betalningsvillkoren. Normen för både små och stora projekt gör att betalningarna kan följa konstruktionen. För ny utveckling är bokningsavgiften ofta 6-10.000 €, men det kan vara högre för lyxiga projekt. Med bokningsavtalet på plats kommer din advokat att göra en due diligence och gå igenom PPC-avtalet. PPC står för privatköpskontrakt och innehåller alla bestämmelser om ditt köp av fastigheten. PPC undertecknas inom 30 dagar och inkluderar ytterligare betalning mellan 10-30% av inköpspriset. Det återstående saldot betalas antingen i månadsräntor enligt milstolpar eller när det är klart. En villa tar cirka 12 månader att bygga. Ett lägenhetskomplex tar 18-24 månader att slutföra.

Leverans & slutförande

När konstruktionen är klar behöver den nya fastigheten flera licenser innan den är din. Utvecklaren måste officiellt förklara byggandet komplett med en "final de obra" -licens. För att göra detta måste utvecklaren tillhandahålla olika tekniska dokumentationer, inklusive ett försäkringsintyg. Varje nybyggnad i Spanien kommer med 10 års garanti mot byggfel. Den andra nödvändiga licensen är den "första yrkeslicensen" (licens de primera ockupation). Denna licens bekräftar att fastigheten följer nationella och EU-regler och är lämplig att bo i. Dessutom är kvadratmeter och tekniska installationer inspekterade. Med de två licenserna på plats är nästa steg att underteckna akten hos notariusen och du blir ägare.

Garantier & risk för att köpa ny utveckling eller off-plan

Nya fastighetsprojekt i Costa del Sol är en säker och relativt riskfri upplevelse. Nya projekt följer helt moderna europeiska standarder när det gäller konsumenternas säkerhet. Kundbetalningar går alltid direkt till ett spärrkonto eller är knutna till en bankgaranti. PPC-kontrakten är också mycket detaljerade och försöker eliminera eventuella osäkerheter. Bankerna förlorade mycket på opportunistisk fastighetsutveckling redan i början av 2000-talet. Som ett resultat stöder de bara realistiska och sunda projekt och verkställer kundgarantier. Under de senaste tio åren har det inte förekommit några fastighetsprojekt som har lett till att kunden tappat sin investering.

Fördelar med att köpa ny utveckling eller off-plan

Att köpa en lägenhet eller villa utanför planen eller under de inledande faserna har många fördelar. Den mest framstående fördelen är det lägre priset jämfört med en nyckelfärdig fastighet. Värdet på en fastighet är högre som en färdig produkt eftersom många fastighetsköpare letar efter en nyckelfärdig fastighet. Dessutom ser marknaden de flesta åren en allmän ökning av priserna, i genomsnitt2-3% per år. Slutligen höjer utvecklarna av nya utvecklingar ofta priset med varje fas som släpps, i genomsnitt 3-7%. Sammantaget gör ökningen av fastighetsvärdet det mycket attraktivt att köpa en fastighet utanför planen. Av erfarenhet är det säkert att säga att den genomsnittliga prisökningen för villor till salu ligger mellan 15-25%.

För lägenheter i nybyggnationer ser vi liknande ökningar med 15-35%. Ett annat resultat av att vara bland de första köparna är möjligheten att välja den bästa platsen och utsikten. Takvåningar i nya byggnader säljer snabbt på grund av den stora efterfrågan. Finansieringsaspekten som beskrivs ovan gör också köpet mer attraktivt med mycket flexibla betalningar. Med korrekt vägledning och råd ångrar våra kunder aldrig sin investering utanför planen.

Ny utveckling i Estepona

Estepona är en utvecklingsstad med en stor mängd nya utvecklingar på gång. Nybyggnaden består huvudsakligen av lägenhetskomplex som ligger i hela stadskärnan och dess omgivning. I stadens centrum är det mest ekonomiska lägenheter till salu, i prisintervallet 150-500.000 €. Öst om Estepona finns flera nya lyxutvecklingar under uppbyggnad, från 500.000-2.500.000 €. Norr om stadens centrum finns ett stort utbud av lägenheter till salu till priser från 150.000-4.000.000 €. Estepona har inga problem med stadsplaneringen. Kommunen Estepona sträcker sig från Casares hela vägen till San Pedro de Alcantara. Aktuella pågående nya utvecklingar är:

Kanten

Lyxiga strandlägenheter öster om Esteponas hamn. Edge känns igen av en spektakulär design, inspirerad av moderna superbåtar. Rinnande linjer och naturmaterial används i alla dessa lägenheter till salu. Blocken fördelas i spiralform, vilket maximerar havsutsikten för varje lägenhet som säljs. Edge lanserades 2016 och kommer att vara nyckelfärdig i slutet av 2019. Initialpriserna började på 400.000 €, och de dyraste takvåningarna skulle toppa till 2.000.000 €. Edge är en stor framgång och erbjuder en mycket unik produkt. Det finns fortfarande lägenheter att köpa i The Edge

Ön

Lyxiga radhus i ett fantastiskt läge vid stranden. Några minuter till hamnen i Estepona och direkt ut till en bred sandstrand. Öns radhus består av 3 eller 4 sovrum, designade med en modern men ändå varm arkitektur. Varje hus är från 150-250 m2 och har en liten trädgård och vissa har också havsutsikt. Ön lanserades 2017 och förväntas slutföras som nyckelfärdig 2019.

Emare

Emare är en liten lyxutveckling norr om staden, på The New Golden Mile. Bara 16 lägenheter vid stranden med fantastisk havsutsikt utgör Emare. Lägenheterna till salu är 3-5 sovrum och minst 120 m². Uppmärksamhet på detaljer och kvalitet på materialen är på sin högsta nivå. Ägarna till lägenheterna i Emare kommer att kunna njuta av gemensam pool och spa, gym och ett unikt läge vid stranden. Emare lanserades 2018 och kommer att vara nyckelfärdigt i slutet av 2019.

Las Olas

Las Olas är en liten och boutiqueanläggning som ligger några minuter öster om staden Estepona. Las Olas är designad i modern stil och med vita och beige ytor och passar perfekt in i omgivningen. Endast 54 lägenheter utgör denna nya utveckling som har fantastisk utsikt, rymliga rum och kök med öppen planlösning. Priserna varierar från 250.000-400.000 €, och lägenheterna säljs snabbt. Las Olas lanserades i början av 2018 och är redo för sina nya ägare i slutet av 2019.

Mirador de Estepona Golf

En exklusiv och modern utveckling, mycket nära golfbanan i Estepona Golf. Lägenheterna och takvåningarna till salu har panoramautsikt till både golf och hav. Kommer från en känd utvecklare, egenskaper är enastående och material noggrant utvalda. Majoriteten av lägenheterna till salu har stora terrasser och en sydvästlig orientering som maximerar mängden sol. Ägarna i Mirador de Estepona Golf kan njuta av den stora poolen och den separata barnpoolen mellan att njuta av solen. Lägenheterna i denna nya utveckling erbjuder både täckt och underjordisk parkering. Lanserades 2018 Mirador de Estepona Golf är redo för sina nya husägare 2020.

Utsikten Estepona

Utsikten är en liten enklav av lyxvillor med otrolig panoramautsikt, till bergen och havet. Beläget på toppen av en liten bergskam är integriteten i topp och ändå bara några minuter ner till kusten. Villorna i denna nya utveckling erbjuder 3 eller 4 sovrum och stora tomter på cirka 1.000 m². Detta nya villaprojekt byggs i kullarna i Selwo, strax ovanför Selwo Safari Park. Högkvalitativa material, kök med öppen planlösning och modern arkitektur är en av anledningarna till framgången för denna nya utveckling. Villorna till salu i The View lanserades 2019 är klara för sina nya ägare i slutet av 2020.

Ny utveckling i Marbella

Under 2018 har staden Marbella gett bygglicenser till många nya byggnader, efter många år med stillestånd. Som ett resultat av den kraftiga utvecklingen av Marbella under de senaste decennierna, finns det begränsade bra tomter kvar med utrymme för nyutveckling. De som är under uppbyggnad är väldigt attraktiva och priserna är ofta högre. Nedan visas topp 5 av de mest populära nya utvecklingen i Marbella, som för närvarande är under uppbyggnad.

La Meridiana Suites

La Meridiana Suites är ett urval av lyxlägenheter i en gated community på The Golden Mile. Lägenheterna i denna nya utveckling är mycket rymliga och utrustade med lyxiga material och lösningar överallt. Urbaniseringen av La Meridiana-sviterna erbjuder både spa-, gym- och conciergeservice och naturligtvis 24-timmars säkerhet. Lägenheterna finns med 2-4 sovrum och takvåningen med privat pool på taket. Denna nya utveckling ligger på nära avstånd till det berömda hotellet Puente Romano och The Golden Mile. Lanserades 2018 La Meridiana Suites är redo för sina nya ägare i slutet av 2019.

Nio lejon

I kullarna i Nueva Andalucia är den nya utvecklingen Nine Lions under uppbyggnad. Mycket stora lägenheter från 2-5 sovrum, inklusive 250 m² takvåningar med fantastisk panoramautsikt. fördelat på 9 kvarter, är varje lägenhet mycket privat och med generös terrassutrymme. Materialen i Nine Lions är överallt av hög kvalitet och distributionen är modern och rymlig. Ett bra alternativ att köpa en ny lägenhet i ett attraktivt område. Den nya utvecklingen lanserades 2018 och är redo för sina ägare under 2019.

Palo Alto

I bergen strax ovanför Marbella är den lyxiga nya utvecklingen av Palo Alto under uppbyggnad. Modern och lätt arkitektur i kombination med frodiga omgivningar har gjort den här nya utvecklingen till en omedelbar framgång. Panoramautsikt till både bergen och havet och över Marbella är något som de flesta lägenheter kommer att njuta av. Palo Alto erbjuder ett brett utbud av lägenheter, från 70 m², 2 sovrum och takvåningar med 5 sovrum, som täcker mer än 250 m². Priserna börjar runt 400.000 € och byggandet började 2018, och de första lägenheterna är klara under 2020.

sv_SESvenska