Selg eiendommen din i Spania

Hvis du vurderer å selge en eiendom i Spania, er det mange aspekter å ta hensyn til. I denne delen kan du finne all informasjonen du trenger for å kunne ta de riktige beslutningene om eiendommen din. Hvis du har spørsmål, ønsker vår hjelp eller mening, ikke nøl med å kontakte oss →

Profesjonell fotografering

Det første trinnet når vi viser deg eiendom til salgs. Bilder må få frem elementene i eiendommen din, uten å være urealistiske. Videre må hvert bilde fortelle en historie - gi hele bildet, og imponer. Normalt tar vi mellom 10-20 bilder, mer enn nok til å vekke interessen.

Beskrivelse

En beskrivelse som selger. En god og informativ beskrivelse tjener flere formål, som alle øker sjansen for å tiltrekke seg kunder. Mange eiendomskjøpere har begrenset kunnskap om området, urbaniseringen og alle de skjulte perlene i eiendommen din. Vi sørger for at ingenting blir utelatt, og leseren vil føle at de er der selv.

Plantegninger

Plantegninger er et must i mange land, men i Spania er det bare en liten del av eiendommene som er til salgs som tilbyr dette. Når vi lister opp en eiendom, lager vi alltid en planløsning av eiendommen din. Det er viktig for den potensielle klienten å forstå utformingen og mulighetene til eiendommen din.

Agentnettverk

Distribusjon til byråer er et annet sentralt element. Costa del sol har nær 1000 individuelle agenter eller byråer - vi sørger for at alle vet om eiendommen din. Vi er en del av flere forskjellige byrånettverk, i tillegg til å ha en omfattende e-postdatabase.

Online annonser

Som en del av vår generelle annonse vil eiendommen din bli omtalt på flere internasjonale eiendomsportaler, Facebook, Instagram og Twitter. Vi vil også sende eiendommen din til databasen vår med mer enn 9.000 private kjøpere og investorer

Pdf-brosjyre

Brosjyre i pdf, for de som ønsker å se nærmere på eiendommen din, eller for å sende til en venn. Brosjyren kan lastes ned fra nettstedet vårt og lenken for onlinevisning kan deles. Naturligvis kan alle skrive det ut, og det vil se fantastisk ut!

3D virtuell tur

Tilbyr interesserte kunder å gå gjennom eiendommen din - uten å være der. Kan være veldig nyttig, spesielt for spesielle egenskaper, og egenskaper med uvanlig fordeling. Dette er et valgfritt som vi kan legge til i oppføringspakken din.

Annonseløft

Boosting er muligheten til å øke eksponeringen din på sosiale medier, Google Adwords, portaler for eiendommer osv. Dette kan bidra til å skape oppmerksomhet om eiendommen din og øke hastigheten på salgsprosessen. Dette er et valgfritt ekstra som vi kan legge til i oppføringspakken din, skreddersydd til din eiendom.

Få den høyeste prisen for eiendommen din

Å selge en eiendom i Spania kan ha mange forskjellige grunner, men bare ett mål - å maksimere den endelige salgsprisen. Kunnskap, riktig strategi og riktige handlinger vil oppnå dette, og vi vil være stolte av å være en del av prosessen. Når vi nærmer oss en ny eiendom som skal inkluderes i porteføljen vår, begynner vi alltid med en markeds- og eiendomsanalyse. Vi ser på hva som tidligere og for tiden var på markedet, hva det ble solgt for, og hvor stor etterspørsel etter areal og eiendomstype. Neste trinn er et besøk til eiendommen din, for å få en følelse og forståelse av eiendommen og dens fordeler. Alt sammen kan vi foreslå hva som er den beste måten å selge eiendommen din til og til hvilken pris.

Én kontaktperson

Når du lister opp en eiendom hos oss, vil du alltid håndtere den samme personen som er ansvarlig for eiendommen din. Vi gir deg umiddelbar tilbakemelding, generell månedlig oppfølging og sørger for å håndtere alle henvendelser raskt. Som et resultat er du garantert en salgsprosess uten hodepine, problemer eller stress.

Nøkler og visningsopplegg

Hvis du bor på eiendommen selv, vil vi alltid arrangere visninger med deg, med så lang tid på forhånd som mulig. Vi vil alltid kontakte deg via telefon og post, eller på noen annen måte vi er blitt enige om. Hvis du ikke bor i eiendommen, er det ofte en fordel å legge igjen et nøkkelsett hos oss. Vi vil gi deg råd før noen visninger, og vil kunne ordne visninger uten forsinkelse. Enkel visning øker alltid sjansen for å selge en eiendom. Etter å ha sett på eiendommen som er til salgs, gir vi deg umiddelbar tilbakemelding.

Noteringsavtale

- Et lovkrav for å selge eiendom i Spania

Det er typiske to forskjellige typer noteringsavtaler, en eksklusiv og ikke-eksklusiv. Begge tjener til å fastsette vilkårene for salg av eiendommen din, inkludert betaling til byrået. Vi bruker bare ingen avtaler om salg uten betaling, og justerer alltid forholdene for å passe din situasjon.

Den ikke-eksklusive avtalen er mest vanlig, og lar deg ha eiendommen din til salgs hos flere byråer. Som et resultat har du flere byråer som prøver å selge eiendommen din, siden de ikke trenger å dele noteringskommisjonen med andre byråer. Samtidig må du også administrere visninger, nøkler og kommunikasjon mellom flere forskjellige byråer. Avhengig av eiendommen er en ikke-eksklusiv noteringsavtale ikke alltid den mest effektive måten å selge eiendommen din på. Varigheten av en ikke-eksklusiv noteringsavtale er ikke tidsbegrenset og kan kanselleres med 14 dagers varsel.

En eksklusiv avtale forplikter deg til å bare bruke ett byrå til å selge eiendommen din. Fordelene er mange, og ofte den foretrukne løsningen blant utenlandske eiendomseiere. Vi håndterer alle visninger, nøkler, tilbakemeldinger og visningsforberedelser osv., Og vi sørger for en profesjonell eiendomspresentasjon. Under en eksklusiv avtale samarbeider vi med alle andre byråer og sørger for å gi dem all nødvendig informasjon. Vi garanterer også å vise eiendommen din når som helst og når som helst. Som et resultat vet andre byråer at det også er enkelt å arrangere visning med Avante. Varigheten av en eksklusiv noteringsavtale er normalt 3-12 måneder, og er ofte strukturert som intet salg - ingen lønn.

Noen spørsmål?

  FAQ - Selg eiendom i Spania

  - Hva kundene våre spør oss mest om

  For å selge en eiendom i Spania trenger du dokumenter som viser at du eier eiendommen. Dette dokumentet er det enkle. Videre er det obligatorisk å få produsert et energisertifikat for å selge en eiendom i Spania. Et energisertifikat koster mellom 1-200 €. Hvis du bruker et byrå for å selge eiendommen din i Spania, må du også oppgi gyldig legitimasjon (pass eller identitetskort) og den siste kvitteringen for Ibi, Basura og samfunnskostnader.

  Eiendomsmarkedet på Costa del sol, og spesielt Marbella, er i bevegelse hele året. Det er alltid kjøpere som ønsker å finne den rette eiendommen til salgs. Noen perioder er imidlertid mer opptatt enn andre, så det er viktig å selge en eiendom i Spania. Begynnelsen av året, er januar og februar normalt de tregeste månedene av året. Folk er på bedring etter jul og nyttår, og som et resultat ikke i humør. Fra mars til juli er det travelt, og kjøperne har mange sjanser til å besøke Spania på ferie. Slutten av juli, august og september er normalt for varmt, og kjøperne kommer hit for å slappe av. Fra slutten av september til begynnelsen av desember er det travelt igjen, og vi har mange kjøpere.

  Hvis du ikke er til stede i Spania, når eiendommen din blir solgt, kan advokaten din håndtere den. Med en fullmakt, signert av notaren, kan advokaten din håndtere hele salget. Med dette oppsettet kan du selge eiendommen din i Spania uten å være i landet.

  Å selge eiendom i Spania er ikke noe problem hvis du bor i utlandet. Du trenger bare å gi advokaten din en fullmakt (POA). Med dette på plass kan advokaten din utføre alle aspekter ved å selge en eiendom. Hvis du trenger å finne en god advokat, kan du ta en titt på de vi anbefaler her.

  Det er to typer skatt å betale, plusvalia og kapitalgevinster (CGT). Plusvalia er mellom 2-4% årlig av eiendommens offentlige verdi. Gevinst er mellom 19-23% av fortjenesten du har gjort ved å selge eiendommen

  Kostnadene for å selge en eiendom i Spania er delt i to deler, salgskostnader og skatt. Salgskostnaden er gebyret til byrået, og eventuell ytterligere markedsføring. De fleste byråer på Costa del Sol tar mellom 4-6% av den endelige kjøpesummen. Å jobbe med et byrå lar deg få en høyere pris for eiendommen din, sammenlignet med et privat salg. Som et resultat dekkes utgiften av overskuddet. Du trenger også et gyldig CEE energisertifikat, som koster 1-200 €. Det er to typer skatt, plusvalia og kapitalgevinster (CGT). Plusvalia er mellom 2-4% årlig av eiendommens offentlige verdi. Gevinst er mellom 19-23% av fortjenesten du har gjort ved å selge eiendommen.

  Den gjennomsnittlige tiden det tar å selge en eiendom i Spania, avhenger av mange faktorer. Type eiendom, beliggenhet og prispunkt. Et stort flertall av markedet består av leiligheter fra 150.000-500.000 €. Som et resultat selger disse eiendommene ofte raskere enn gjennomsnittet. Jo dyrere, stor og spesiell eiendommen er, jo lenger tid kan det ta å selge. Noen steder kan se flere ganger enn gjennomsnittet, for eksempel eiendommer ved stranden. Den siste faktoren er prisen, et sentralt element. Hvis prisen er for høy, vil eiendommen ikke trekke interesse. Som et resultat kan det være på markedet i årevis. For en riktig priset eiendom er gjennomsnittlig salgstid:

  • 100.000-500.000 1-4 måneder
  • 500.000-2.000.000 2-6 måneder
  • 2.000.000+ 4-12 måneder

  Å selge en eiendom i Spania privat, tar det litt tid, krefter og kunnskap om markedet. For noen huseiere er dette en gjennomførbar tilnærming som noen ganger vil være en god beslutning. I de fleste tilfeller vil imidlertid eiendommen ikke nå samme salgspris som om den selges gjennom et byrå. Fordi eiendomskjøperne på Costa del Sol kommer fra hele verden, kan det være veldig vanskelig å nå dem. Som et resultat er færre mennesker interessert i eiendommen din, og den oppnådde prisen er lavere. Vi er alltid glade for å gi deg innsikt i hvilken verdi du kan forvente hvis du selger gjennom oss.

  nb_NONorsk bokmål