Kjøpe eiendom i Spania

Å kjøpe en eiendom i Spania er begynnelsen på et stort eventyr, fullt av spenning. Det første trinnet du trenger å bestemme deg for, er budsjettet. Når du kjøper en eiendom i Spania, er kjøpskostnadene omtrent 13-14% (se bunnen av denne artikkelen). Kjøpskostnadene er spesielt viktige hvis du finansierer kjøpet. De spanske bankene vil finansiere opptil maksimalt 80% av eiendomsprisen, eksklusive utgifter. Hvis du trenger mer råd om finansiering, samarbeider vi med flere banker og finansmeglere, og hjelper deg gjerne.

Når du leter etter en eiendom til salgs, må du huske at vi har tilgang til alle eiendommer som er til salgs. Dels gjennom nettverkene vi er en del av, og delvis på grunn av de gode relasjonene vi har med resten av byråene. Som et resultat trenger du ikke å engasjere mange forskjellige byråer eller agenter, men bare en eller to. Hvis du er klar til å finne din drømmeiendom i Spania, kan du gå til eiendommer til salgs. I denne guiden beskriver vi prosessen med å kjøpe en eiendom i Spania, og forklarer de forskjellige trinnene. Hvis det er noen elementer der du ønsker mer informasjon, ikke nøl med å kontakte oss. Du kan skrive i live chat, send oss en mail, eller ring oss

Depositum og reservasjonsavtale

Å betale et depositum er det første trinnet for å kjøpe en eiendom, og å fjerne den fra markedet. Depositum er minimum 6.000 € og opptil 10% av eiendomsverdien når du kjøper en eiendom i Spania. Det skal betales enten til utvikleren, byrået, kjøperbyrået eller advokaten din. En reservasjonsavtale følger alltid med depositumet, og vil fastsette vilkårene. Depositumet for å reservere en eiendom refunderes normalt ikke. Unntak kan gjøres for eksempel hvis et pantelån trenger godkjenning, eller hvis det er uløste juridiske spørsmål.

Vi vil alltid undersøke ethvert reservasjonsdokument, og kontrollere at forholdene er rimelige. Du kan betale depositumet ved bankoverføring, med et kredittkort eller i noen tilfeller med kontanter. Selgerrepresentant (byrå) og du signerer reservasjonsavtalen, som deretter er gyldig med betalingsbevis. Med reservasjonsavtalen signert, og depositum på plass, er eiendommen din for nå. Neste trinn er enten en privat kjøpekontrakt (PPC), eller direkte til notarius for å signere gjerningene!

 

Due diligence

Due diligence er en prosess som advokaten din utfører, og er et veldig viktig aspekt ved å kjøpe en eiendom. Det spanske administrasjonssystemet for gjeld, eiendomseiendom og byggelisenser er veldig komplisert. Som en konsekvens krever det erfaring å grundig sjekke alle aspekter av eiendommen. Utestående skatt, samfunnsgebyrer, uregelmessigheter i størrelse og eksisterende boliglån vil alle dukke opp under due diligence. Advokaten din vil informere deg om konsekvensen av eventuelle uregelmessigheter, og inkludere den i den private kjøpekontrakten (PPC). Det er også mulig å opprettholde PPC til disse sakene er på plass. Det er mulig å utføre due diligence selv, men det er ikke noe vi anbefaler å gjøre. Når du kjøper en eiendom i Spania, oppveier advokatsalæret langt de problemene og komplikasjonene som kan oppstå.

 

Privat kjøpekontrakt (PPC)

Den private kjøpekontrakten er et juridisk bindende dokument, og beskriver vilkårene for eiendomskjøpet du skal gjøre. Den fastsetter spesielle vilkår som er avtalt mellom deg og selgeren, og erstatter reservasjonsavtalen helt. Kontrakten signeres vanligvis innen 1 måned etter innskuddsbetaling, og vil bli opprettholdt til dagen for signering av eiendomskjøpet hos notarius. Det er viktig å studere den private kjøpekontrakten (PPC) i detalj, spesielt når du kjøper en eiendom utenfor planen. Årsaken til dette er enhver bestemmelse om salg av eiendommen før ferdigstillelse, forsinkelser og så videre.

Selgeren og deg signerer den private kjøpekontrakten når begge parter er enige om vilkårene. Med den private kjøpekontrakten (PPC) på plass, er det vanlig å betale 10%, minus allerede innbetalt depositum. Hvis selgeren oppfyller sitt ansvar, refunderes ikke denne betalingen, er du på vei til å kjøpe en eiendom i Spania.

 

Signerer hos notaren

Når alle trinnene ovenfor er utført, kommer den store dagen endelig. Hos notarius vil den nye skjøtet bli signert, og du har offisielt kjøpt en eiendom i Spania! Advokatene og notaren vil ved notarius gjennomgå alle dokumenter og sørge for at alt er riktig. Notaren vil også forklare deg direkte eller gjennom en oversetter, hva er prosessen. Når alle er enige, blir den nye skjøten formelt signert og stemplet. Fra dette punktet kan du nå ringe din egen eiendomseier i Spania! Husk å ta med pass eller personlig identifikasjonskort, da uten kan du ikke signere skjøtet.

Eiendom funnet!

Depositum og reservasjonsavtale

Due diligence

Privat kjøpekontrakt PPC

10% betaling

1-8 uker

Signerer hos notaren

Siste betaling

Du eier eiendommen!

Kjøpe kostnader ved kjøp av eiendom i Spania

 • 1,2 % (ca.) Gebyrer for notarius og eiendomsregister - begge avgiftene er faste, avhengig av prisen og størrelsen på eiendommen eller tomten
 • 1,5% Frimerkeavgift bare for nybygg - Betalt til regjeringen og ikke omsettelig
 • 1% Advokatsalær - Det vanlige gebyret for en advokat, og sjelden omsettelig
 • Overføringsskatt (ITP) eller IVA. Overføringsskatt pålegges eksisterende eiendommer eller tomter, og IVA påføres nye eiendommer og prosjekter eller eiendommer utenfor planen
  • Overføringsskatt (ITP)
   • 0-400.000 = 8%
   • 400.000 - 700.000 = 9%
   • 700.000 -> = 10%
  • 10% MVA (IVA) på en helt ny eiendom kjøpt fra en utbygger (villaer, rekkehus, leiligheter, tomter, næringslokaler og garasjer solgt med eiendommen)
  • Eiendommer ervervet av et selskap med det formål å selge innen 5 år, betaler bare 2% ITP
 • Tomter og forretningslokaler betaler 21% merverdiavgift (IVA) når transaksjonen skjer mellom to selskaper.

Gjensalg av eiendom 10-12% skatt

 • Notarius & register 1,2%
 • Advokat 1%
 • ITP 8-10%

Ny eiendom 13,7% Skatt

 • Notarius & register 1,2%
 • Advokat 1%
 • Stempelavgift 1,5%
 • IVA 10%

Hva du trenger for å kjøpe en eiendom i Spania

 • NIE-nummer
  • NIE-nummeret er ditt offisielle skattenummer, og tjener mange formål. Det er den viktigste formen for identifikasjon i Spania. Det kostet rundt 25 € å komme seg på politistasjonen, men det kan være en langvarig prosess. Advokaten din utfører ofte denne oppgaven, og vi kan også hjelpe hvis du vil.
 • Pass
  • Pass eller nasjonalt identifikasjonsdokument er nødvendig i sin opprinnelige form.
 • 6.000 € (eller mer) for å reservere en eiendom, betalt med kredittkort, bankoverføring eller kontant.
 • En spansk bankkonto er nødvendig hvis du eier en eiendom i Spania. Vann, strøm og avgift vil automatisk bli trukket fra denne kontoen.
nb_NONorsk bokmål