Nye utbygginger og eiendommer utenfor planen

Nybygg på Costa del Sol dekker hovedsakelig store eller små leilighetskomplekser og små villa-komplekser. Det kan være i prosjektfasen, under konstruksjon eller nylig ferdig. Villaer utenfor planen er en eller flere villaer. Sør-Spania er i en veldig positiv fase med økende turisme- og eiendomspriser for både 2017 og 2019. Som et resultat er det mange nye utviklingstrekk på Costa del Sol, og mye å holde rede på. Som eiendomskjøper er dette en luksuriøs situasjon der det er mange forskjellige nye utviklingstrekk å velge mellom. Naturligvis er det også et stort utvalg av off-plan villaer til salgs, skreddersydd for deg. Selv om prosessen med å kjøpe en villa utenfor planen eller en leilighet i en ny utvikling er lik, er det noen viktige forskjeller.

Prosjektfasen

Det første trinnet, og det er her hvor enten en person, selskap, utvikler eller gruppe rammer prosjektet. Ofte vil det være en grunneier, en arkitekt, en byggmester og noen ganger en kommersiell agent. Alle roller kan være innenfor samme enhet, noe som ofte sees med mindre prosjekter. Det er uendelige muligheter for å strukturere det indre arbeidet til et villa-prosjekt eller en ny utvikling. Som et resultat er det viktig at det er klart hvem som har ansvar for hva.

Finansiering

En bank eller en investor er normalt involvert i den økonomiske styringen av et eiendomsprosjekt. Noen prosjekter vil ha tilstrekkelig finansiering, slik at prosjektet kan fortsette uansett salg. Imidlertid, for de fleste nye utbygginger og eiendommer utenfor planen, er salg behov for å starte prosjektet. For individuelle villaer begynner byggingen ofte når det er en kjøper for hånden. Rundt 50% av villa-prosjekter vil begynne byggingen uansett kjøper. Større nye utbygginger av leiligheter og rekkehus er ofte avhengige av bankfinansiering. Det typiske oppsettet vil være at utvikleren gir en viss garanti og tomten. Banken vil da finansiere prosjektet når 50% av de tilgjengelige leilighetene er solgt. I denne typen finansiering risikerer ikke banken å finansiere et prosjekt som ikke kan selge.

Betaling og tidsramme

En stor fordel ved å investere i et prosjekt, eller noe under bygging, er de fleksible betalingsvilkårene. Normen for både små og store prosjekter gjør at betalingene kan følge konstruksjonen. For nybygg er reservasjonsgebyret ofte 6-10.000 €, men det kan være høyere for luksuriøse prosjekter. Med reservasjonsavtalen på plass, vil advokaten din gjøre en due diligence, og gå gjennom PPC-kontrakten. PPC står for privat kjøpekontrakt, og inneholder alle bestemmelser om kjøp av eiendommen. PPC signeres innen 30 dager, og inkluderer ytterligere betaling, mellom 10-30% av kjøpesummen. Den resterende saldoen betales enten i månedlige satser, i henhold til milepæler eller ved fullføring. En villa tar rundt 12 måneder å bygge. Et leilighetskompleks tar 18-24 måneder å fullføre.

Levering og ferdigstillelse

Når byggingen er fullført, trenger den nye eiendommen flere lisenser før den er din. Utvikleren må offisielt erklære konstruksjonen fullført med en "final de obra" lisens. For å gjøre dette, må utvikleren levere ulike tekniske dokumentasjoner, inkludert et forsikringssertifikat. Enhver nybygg i Spania kommer med 10 års garanti mot konstruksjonsfeil. Den andre nødvendige lisensen er den “første yrkeslisensen” (lisens de primera okkupasjon). Denne lisensen bekrefter eiendommen etter nasjonal og EU-regulering, og er egnet å bo i. Videre inspiseres kvadratmeter og tekniske installasjoner. Med de to lisensene på plass, er neste trinn å signere skjøtet hos notarius, og du blir eier.

Garantier og risiko for å kjøpe ny utvikling eller off-plan

Nye eiendomsprosjekter i Costa del Sol er en trygg og relativt risikofri opplevelse. Nye prosjekter holder seg fullt ut til moderne europeiske standarder når det gjelder forbrukernes sikkerhet. Kundebetalinger går alltid direkte til en sperret konto, eller er knyttet til en bankgaranti. PPC-kontraktene er også svært forseggjorte og søker å eliminere usikkerhet. Bankene tapte sterkt på opportunistisk eiendomsutvikling tidlig på 2000-tallet. Som et resultat støtter de bare realistiske og sunne prosjekter og håndhever klientgarantier. I løpet av de siste 10 årene har det ikke vært noen eiendomsprosjekter som har ført til at klienten mistet investeringen.

Fordeler med å kjøpe ny utvikling eller off-plan

Å kjøpe en leilighet eller villa utenfor planen, eller i de innledende fasene, har mange fordeler. Den mest fremtredende fordelen er lavere pris, sammenlignet med en nøkkelklar eiendom. Verdien på en eiendom er høyere som et ferdig produkt, ettersom mange eiendomskjøpere leter etter en nøkkelklar eiendom. Videre ser markedet de fleste årene en generell prisøkning, i gjennomsnitt2-3% per år. Til slutt øker utviklerne av nye utviklinger ofte prisen med hver fase som slippes, i gjennomsnitt 3-7%. Alt i alt gjør økningen i eiendomsverdien det veldig attraktivt å kjøpe en eiendom utenfor planen. Erfaringsmessig er det trygt å si at den gjennomsnittlige prisøkningen for villaer til salgs er mellom 15-25%.

For leiligheter i nybygg ser vi lignende økninger på 15-35%. Et annet resultat av å være blant de første kjøperne, er muligheten til å velge den beste plasseringen og utsikten. Toppleiligheter i nye utbygginger selger raskt, som et resultat av den høye etterspørselen. Finansieringsaspektet som beskrevet ovenfor, gjør også kjøpet mer attraktivt med svært fleksible betalinger. Med riktig veiledning og råd vil våre kunder aldri angre på investering utenfor planen.

Ny utvikling i Estepona

Estepona er en by i utvikling, med en stor mengde nye utviklinger på gang. Nybygget er hovedsakelig leilighetskomplekser, som ligger i hele sentrum og området rundt. I sentrum er det for det meste økonomiske leiligheter til salgs, i prisklassen 150-500.000 €. Øst for Estepona er det flere nye luksusutbygginger under bygging, fra 500.000-2.500.000 €. Nord for sentrum er det et bredt utvalg av leiligheter til salgs med priser fra 150.000-4.000.000 €. Estepona har ingen problemer med byplanleggingen. Kommunen Estepona strekker seg fra Casares helt til San Pedro de Alcantara. Nåværende pågående nye utvikling er:

The Edge

Luksusleiligheter ved stranden øst for Estepona havn. Edge er anerkjent av et spektakulært design, inspirert av moderne superbåter. Bølgende linjer og naturlige materialer brukes i disse leilighetene for salg. Blokkene er fordelt i en spiralform, og maksimerer havutsikten for hver leilighet som er til salgs. Edge ble lansert i 2016 og vil være nøkkelklar i slutten av 2019. Startprisene startet på 400.000 €, og de dyreste toppleilighetene ville toppet på 2.000.000 €. Edge er en stor suksess, og tilbyr et veldig unikt produkt. Det er fortsatt leiligheter å kjøpe i The Edge

Øyen

Luksus rekkehus med en fantastisk beliggenhet ved stranden. Noen få minutter til havnen i Estepona, og direkte ut til en bred sandstrand. Island rekkehus er med 3 eller 4 soverom, designet med en moderne, men varm arkitektur. Hvert hus er på 150-250 m2 og har en liten hage, og noen har også havutsikt. Øya ble lansert i 2017 og forventes fullført som nøkkelklar i 2019.

Emare

Emare er en liten luksusutvikling nord for byen, på The New Golden Mile. Bare 16 leiligheter ved stranden med fantastisk havutsikt utgjør Emare. Leilighetene til salgs er 3-5 soverom og minimum 120 m². Oppmerksomhet på detaljer og kvalitet på materialene er på sitt høyeste nivå. Eierne av leilighetene i Emare vil kunne nyte felles basseng og spa, treningsstudio og en unik strandlinje. Emare ble lansert i 2018 og vil være nøkkelklar i slutten av 2019.

Las Olas

Las Olas er en liten og boutiqueutvikling som ligger noen minutter øst for Estepona by. Las Olas er designet i en moderne stil med hvite og beige overflater og passer perfekt inn i omgivelsene. Bare 54 leiligheter utgjør denne nye utviklingen som kan skilte med fantastisk utsikt, romslige rom og kjøkken med åpen planløsning. Prisene varierer fra 250.000-400.000 €, og leilighetene selger raskt. Las Olas ble lansert i begynnelsen av 2018 og er klar for sine nye eiere i slutten av 2019.

Mirador de Estepona Golf

En eksklusiv og moderne utvikling, veldig nær golfbanen til Estepona Golf. Leilighetene og toppleilighetene til salgs har panoramautsikt til både golf og sjø. Kommer fra en kjent utvikler, kvaliteter er fremragende og materialer nøye valgt. Flertallet av leilighetene som selges, har store terrasser og en sør-vest-orientering som maksimerer mengden sol. Eierne i Mirador de Estepona Golf kan nyte det store bassenget og det separate barnebassenget mellom å sole seg. Leilighetene i denne nye utviklingen tilbyr både overbygget og underjordisk parkering. Lansert i 2018 er Mirador de Estepona Golf klar for sine nye huseiere i 2020.

Utsikten Estepona

Utsikten er en liten enklave av luksusvillaer med utrolig panoramautsikt, til fjell og hav. Ligger på toppen av en liten fjellrygg, er personvernet i topp og likevel bare noen få minutter ned til kysten. Villaene i denne nye utviklingen tilbyr 3 eller 4 soverom og store tomter på rundt 1.000 m². Dette nye villa-prosjektet bygges i åsene i Selwo, like over Selwo Safari park. Materialer av høy kvalitet, kjøkken med åpen planløsning og moderne arkitektur er en av årsakene til suksessen til denne nye utviklingen. Villaene ble solgt i 2019 og er klare for de nye eierne i slutten av 2020.

Ny utvikling i Marbella

I 2018 har byen Marbella gitt byggetillatelse til mange nye utbygginger, etter mange år med stillstand. Som et resultat av den tunge utviklingen av Marbella de siste tiårene, er det begrensede gode tomter igjen med plass til nye utbygginger. De som er under konstruksjon er veldig attraktive, og prisene er ofte i høyere brakett. Nedenfor er topp 5 av de mest populære nyutviklingene i Marbella, som for tiden er under konstruksjon.

La Meridiana Suites

La Meridiana Suites er et utvalg av luksusleiligheter i et inngjerdet område på The Golden Mile. Leilighetene i denne nye utviklingen er svært romslige og utstyrt med luksuriøse materialer og løsninger overalt. Urbaniseringen av suitene til La Meridiana tilbyr både spa, treningsstudio og concierge-service og naturlig sikkerhet 24 timer i døgnet. Leilighetene er tilgjengelige med 2-4 soverom, og toppleilighetene med eget basseng på taket. Denne nye utviklingen ligger i nær avstand til det berømte hotellet Puente Romano og The Golden Mile. La Meridiana Suites ble lansert i 2018 og er klar for sine nye eiere i slutten av 2019.

Ni løver

I åsene i Nueva Andalucia er den nye utviklingen Nine Lions under bygging. Svært store leiligheter fra 2-5 soverom, inkludert 250 m² toppleiligheter med utrolig panoramautsikt. fordelt på 9 blokker, er hver leilighet veldig privat og med sjenerøs terrasseplass. Materialene i Nine Lions er av høy kvalitet overalt, og distribusjonen er moderne og romslig. Et flott alternativ å kjøpe en ny leilighet i et attraktivt område. Lansert i 2018, er denne nye utviklingen klar for eierne i løpet av 2019.

Palo Alto

På fjellet like over Marbella er den luksuriøse nye utviklingen av Palo Alto under konstruksjon. Moderne og lett arkitektur kombinert med frodige omgivelser har gjort denne nye utviklingen til en umiddelbar suksess. Panoramautsikt til både fjell og hav, og over Marbella er noe de fleste leilighetene vil glede seg over. Palo Alto tilbyr et bredt utvalg av leiligheter, fra 70m², 2-roms leiligheter til 5-roms toppleiligheter, som dekker mer enn 250m². Prisene begynner rundt 400.000 €, og byggingen startet i 2018, og de første leilighetene er klare i løpet av 2020.

nb_NONorsk bokmål