Verkoop uw eigendom in Spanje

Als u overweegt een woning in Spanje te verkopen, moet u met veel aspecten rekening houden. In deze rubriek vindt u alle informatie die u nodig heeft, om de juiste beslissingen te kunnen nemen over uw eigendom. Als u vragen heeft, onze hulp of mening wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen →

Professionele fotoshoot

De nummer één stap, wanneer we uw eigendom te koop aanbieden. Foto's moeten de elementen van uw woning naar voren brengen, zonder onrealistisch te zijn. Verder moet elke foto een verhaal vertellen - het volledige beeld geven, en indruk maken. Normaal gesproken nemen we tussen de 10-20 foto's, meer dan genoeg om de interesse te wekken.

Beschrijving

Een beschrijving die verkoopt. Een goede en informatieve beschrijving dient verschillende doelen, die allemaal de kans op het aantrekken van klanten vergroten. Veel kopers van onroerend goed hebben beperkte kennis over de omgeving, de urbanisatie en alle verborgen juweeltjes van uw woning. Wij zorgen ervoor dat niets wordt weggelaten, en dat de lezer het gevoel krijgt er zelf bij te zijn.

Plattegronden

Plattegronden zijn een must in vele landen, maar in Spanje is het slechts een klein deel van de eigendommen die te koop worden aangeboden. Wanneer wij een woning op de lijst zetten, maken wij altijd een plattegrond van uw woning. Het is essentieel voor de potentiële klant om de indeling en de mogelijkheden van uw woning te begrijpen.

Agent-netwerk

Distributie naar agentschappen is een ander belangrijk element. Costa del Sol herbergt bijna 1.000 individuele agenten of agentschappen - wij zorgen ervoor dat elk van hen op de hoogte is van uw woning. Wij maken deel uit van verschillende agentschappen netwerken, evenals het hebben van een uitgebreide e-mail database.

Online advertenties

Als onderdeel van onze algemene advertentie, zal uw woning te zien zijn op verschillende internationale onroerend goed portals, Facebook, Instagram en Twitter. Wij zullen uw woning ook doorsturen naar onze database met meer dan 9.000 particuliere kopers en investeerders

Pdf Brochure

Brochure in pdf, voor wie uw eigendom van naderbij wil bekijken, of om naar een vriend te sturen. De brochure kan worden gedownload van onze website en de link voor online bekijken kan worden gedeeld. Natuurlijk kan iedereen het afdrukken, en het zal er geweldig uitzien!

3D Virtuele rondleiding

Geïnteresseerde klanten de mogelijkheid bieden door uw eigendom te wandelen - zonder er zelf te zijn. Kan zeer nuttig zijn, vooral voor speciale eigenschappen, en eigenschappen met ongebruikelijke distributie. Dit is een optie die we kunnen toevoegen aan uw listing pakket.

Reclameboost

Boosting is de optie om uw zichtbaarheid te verhogen op sociale media, Google Adwords, aanbevolen vastgoedportalen enz. Dit kan helpen om aandacht te creëren voor uw woning en het verkoopproces te versnellen. Dit is een optionele extra die we kunnen toevoegen aan uw advertentie pakket, afgestemd op uw woning.

Krijg de hoogste prijs voor uw eigendom

Het verkopen van een eigendom in Spanje, kan vele verschillende redenen hebben, maar slechts één doel - de uiteindelijke verkoopprijs maximaliseren. Kennis, de juiste strategie, en de juiste acties zullen dit bereiken, en wij zouden trots zijn om een deel van het proces te zijn. Wanneer we een nieuw object benaderen om in onze portefeuille op te nemen, beginnen we altijd met een markt- en objectanalyse. We kijken naar wat er eerder en momenteel op de markt is geweest, wat de verkoopprijs was, en hoe hoog de vraag is naar het gebied en het type woning. De volgende stap is een bezoek aan uw woning, om een gevoel en begrip van het pand en de voordelen te krijgen. Alles bij elkaar opgeteld, zijn wij in staat om voor te stellen wat de beste manier zou zijn om uw eigendom te verkopen, en tegen welke prijs.

Een contactpersoon

Wanneer u een woning bij ons op de lijst zet, krijgt u altijd te maken met dezelfde persoon, die verantwoordelijk is voor uw woning. Wij geven u onmiddellijke feedback, algemene maandelijkse follow-ups en zorgen ervoor dat alle vragen snel worden behandeld. Als gevolg hiervan bent u verzekerd van een verkoopproces zonder hoofdpijn, problemen of stress.

Sleutels en kijkafspraken

Indien u zelf in de woning woont, zullen wij eventuele bezichtigingen altijd met u afspreken, met zoveel mogelijk tijd van te voren. Wij zullen altijd contact met u opnemen via telefoon en mail, of een andere manier die we hebben afgesproken. Als u niet in de woning woont, is het vaak een voordeel om een set sleutels bij ons achter te laten. Wij adviseren u voorafgaand aan eventuele bezichtigingen, en kunnen zo snel mogelijk bezichtigingen regelen. Vlotte bezichtigingen verhogen altijd de kans op verkoop van een woning. Na een bezichtiging van de te koop staande woning geven wij u direct een terugkoppeling.

Overeenkomst tot notering

- Een wettelijke verplichting om onroerend goed in Spanje te verkopen

Er zijn gewoonlijk twee verschillende soorten noteringsovereenkomsten, een exclusieve en een niet-exclusieve. Beide dienen om de voorwaarden voor de verkoop van uw eigendom vast te leggen, inclusief de betaling aan het agentschap. Wij gebruiken alleen no sale-no pay-overeenkomsten, en passen de voorwaarden altijd aan uw situatie aan.

De niet-exclusieve overeenkomst is de meest voorkomende, en stelt u in staat om uw eigendom te koop bij verschillende makelaars. Het resultaat is dat u meer makelaars heeft die uw eigendom proberen te verkopen, aangezien zij de commissie voor de verkoop niet hoeven te delen met andere makelaars. Tegelijkertijd zult u ook bezichtigingen, sleutels en communicatie tussen verschillende agentschappen moeten beheren. Afhankelijk van het eigendom is een niet-exclusieve listing-overeenkomst niet altijd de meest efficiënte manier om uw eigendom te verkopen. De duur van een niet-exclusieve listing overeenkomst is niet beperkt in de tijd en kan worden opgezegd met een opzegtermijn van 14 dagen.

Een exclusieve overeenkomst verbindt u ertoe slechts één agentschap te gebruiken om uw eigendom te verkopen. De voordelen zijn talrijk, en vaak de voorkeursoplossing onder buitenlandse vastgoedeigenaren. Wij zorgen voor alle bezichtigingen, sleutels, feedback en bezichtigingsvoorbereiding enz. en wij zorgen voor een professionele presentatie van het onroerend goed. In het kader van een exclusieve overeenkomst werken wij samen met alle andere agentschappen, en zorgen ervoor dat zij alle nodige informatie krijgen. Wij garanderen ook dat wij uw woning elke dag en op elk tijdstip kunnen laten zien. Hierdoor weten andere makelaars dat het ook gemakkelijk is om een bezichtiging met Avante te regelen. De duur van een exclusieve listing overeenkomst is normaal 3-12 maanden, en is vaak gestructureerd als geen verkoop - geen betaling.

Nog vragen?

  F.A.Q. - Onroerend goed verkopen in Spanje

  - Wat onze klanten ons het meest vragen

  Om een woning in Spanje te verkopen heeft u documenten nodig die uw eigendom van de woning bewijzen. Dit document is de nota simple. Verder is het verplicht om een energiecertificaat te laten maken om een woning in Spanje te verkopen. Een energiecertificaat kost tussen de 1-200 €. Als u gebruik maakt van een makelaar om uw woning te verkopen in Spanje moet u ook een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart), en het laatste ontvangstbewijs voor Ibi, Basura en gemeenschapskosten.

  De vastgoedmarkt aan de Costa del sol, en in het bijzonder Marbella is het hele jaar door in beweging. Er zijn altijd kopers, op zoek naar de juiste woning om te verkopen. Echter, sommige periodes zijn drukker dan andere, dus om een eigendom in Spanje te verkopen is timing essentieel. Het begin van het jaar, januari en februari is normaal gesproken de traagste maanden van het jaar. Mensen zijn aan het bijkomen van Kerstmis en Nieuwjaar, en als gevolg daarvan, niet in bestedingsstemming. Van maart tot juli is het druk, en de kopers hebben veel kansen om Spanje te bezoeken op vakantie. Eind juli, augustus en september is het normaal te warm, en de kopers komen hier om te ontspannen. Van eind september tot begin december is het weer druk, en hebben we veel kopers.

  Als u niet aanwezig bent in Spanje, wanneer uw eigendom wordt verkocht, kan uw advocaat dit afhandelen. Met een volmacht, ondertekend door de notaris kan uw advocaat de gehele verkoop afhandelen. Op deze manier kunt u uw woning in Spanje verkopen zonder in het land aanwezig te zijn.

  Om onroerend goed in Spanje te verkopen, is het geen probleem als u in het buitenland woont. U hoeft alleen uw advocaat een volmacht (POA) te geven. Met deze volmacht kan uw advocaat alle aspecten van de verkoop van een woning uitvoeren. Als u op zoek bent naar een goede advocaat, kijk dan eens naar de advocaten die wij hier aanbevelen.

  Er zijn twee soorten belasting te betalen, plusvalia en vermogenswinst (CGT). Plusvalia is tussen 2-4% per jaar, van de publieke waarde van het onroerend goed. Vermogenswinst is tussen 19-23% van de winst die u hebt gemaakt op de verkoop van het onroerend goed

  De kosten voor de verkoop van een woning in Spanje zijn onderverdeeld in twee delen, verkoopkosten en belasting. De verkoopkosten zijn de vergoeding aan het makelaarskantoor, en eventuele extra marketing. De meeste makelaars aan de Costa del Sol rekenen tussen 4-6% van de uiteindelijke aankoopprijs. Werken met een agentschap stelt u in staat om een hogere prijs voor uw woning te krijgen, in vergelijking met een particuliere verkoop. Als gevolg hiervan worden de kosten gedekt door de winst. U hebt ook een geldig CEE Energiecertificaat nodig, dat 1-200 € kost. Er zijn twee soorten belasting, plusvalia en vermogenswinst (CGT). Plusvalia is tussen 2-4% per jaar, van de publieke waarde van het onroerend goed. Vermogenswinst is tussen 19-23% van de winst die u hebt gemaakt bij de verkoop van het onroerend goed.

  De gemiddelde tijd die nodig is om een woning te verkopen in Spanje, hangt af van vele factoren. Het type woning, de locatie en het prijsniveau. Een grote meerderheid van de markt bestaat uit appartementen van 150.000-500.000 €. Als gevolg hiervan verkopen deze woningen vaak sneller dan gemiddeld. Hoe duurder, groter en specialer de woning is, hoe langer het kan duren om te verkopen. Sommige locaties kunnen meerdere malen meer bezichtigingen krijgen dan gemiddeld, bijvoorbeeld woningen aan het strand. De laatste factor is de prijs, een belangrijk element. Als de prijs te hoog is, zal het eigendom geen interesse wekken. Als gevolg daarvan kan het jaren op de markt blijven staan. Voor een correct geprijsd eigendom zijn de gemiddelde verkooptijden:

  • 100.000-500.000 1-4 maanden
  • 500.000-2.000.000 2-6 maanden
  • 2.000.000+ 4-12 maanden

  Om een eigendom in Spanje onderhands te verkopen, is wat tijd, inspanning en kennis van de markt nodig. Voor sommige eigenaars van onroerend goed is dit een haalbare aanpak die soms een goede beslissing zal zijn. In de meeste gevallen echter, zal het eigendom niet dezelfde verkoopprijs bereiken als bij verkoop via een makelaar. Omdat de kopers van onroerend goed aan de Costa del Sol van over de hele wereld komen, kan het zeer moeilijk zijn om hen te bereiken. Als gevolg hiervan zijn minder mensen geïnteresseerd in uw woning, en de behaalde prijs is lager. Wij geven u graag inzicht in de waarde die u kunt verwachten als u via ons verkoopt.

  nl_NLNederlands