Kavel

Percelen te koop in Spanje - Een gids

Veel van onze klanten zijn op zoek naar een kavel te koop in Spanje, vaak om hun droomhuis te bouwen. De reden kan velerlei zijn, om iets unieks te bouwen, om geld te besparen, of om winst te maken op een verkoop. Ongeacht het doel, is het belangrijk om van tevoren onderzoek te doen om eventuele valkuilen te vermijden. Er zijn veel verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden, zoals het lokale stadsplan (PGOU), bebouwingspercentage, beperkingen, onroerend goed belasting en gemeenschapskosten. De percelen die te koop zijn in Spanje zijn niet altijd gemakkelijk te vinden, omdat ze alleen op aanvraag te koop zijn. Om de beste kavels te koop te vinden is het noodzakelijk om een goede lokale kennis te hebben, en een goede makelaar aan uw zijde. In deze gids zullen we de belangrijkste elementen van het kopen van een kavel in Spanje doornemen.

Algemeen stadsplan voor de bouw

Het algemeen plan (PGOU) wordt gemaakt door het gemeentehuis en bepaalt welk type en welke grootte van onroerend goed kan worden gebouwd. Het definieert alles van grote commerciële gebieden tot individuele villa's. Elk gebied van de stad is verdeeld in subgebieden, met verschillende toewijzingen. Er zijn twee algemene parameters om bewust van te zijn; het type woning dat u kunt bouwen, en de grootte van de woning die u kunt bouwen. Het type dat het meest relevant is voor iedereen die een huis wil bouwen, is de categorie UE - Unifamilar Vivienda. Deze categorie is een alleenstaande woning, ontworpen voor één gezin.

De UE-nominatie wordt gewoonlijk gevolgd door een letter, bijvoorbeeld UE4, die aangeeft onder welke categorie van het PGOU het perceel valt. De categorie bepaalt het bebouwingspercentage, het gebruik van het perceel, de maximale hoogte en andere technische beperkingen. Het is belangrijk op te merken dat de bepalingen voor elke categorie in elke stad kunnen verschillen.

Bouwpercentage voor nieuwe villa's

Na het vinden van de perfecte kavel voor uw bouwproject, moet u weten welke grootte villa u kunt bouwen. De eerste stap is om uit te vinden welke indeling het gebied heeft. Om dit te doen, moet u de PGOU voor de desbetreffende stad bestuderen - elke stad heeft zijn eigen PGOU. Vaak zal de classificatie voor het perceel worden vermeld in de verkoopadvertentie, maar even zo vaak is dat niet het geval. In dat geval moet u contact opnemen met een architect of het gemeentehuis om opheldering te krijgen. Als u met Avante Real Estate werkt, zullen wij u altijd deze informatie verschaffen. Met de PGOU kunt u ook zien wat er rond uw droomperceel gebouwd kan worden.

Met de classificatie in de hand, is het noodzakelijk om de Normativa Urbanistica om alle bouwbepalingen te vinden. Hier zult u alle beperkingen voor de bouw kunnen zien. Het belangrijkste is dat u de bebouwingspercentage - hoeveel m² woning u kunt bouwen, in verhouding tot de perceelsgrootte. Normaal gesproken ligt dit getal tussen 20-40%, wat betekent dat u 200-400m² kunt bouwen op een perceel van 1.000 m². Of u het hele gebouw in 1 niveau kunt bouwen, of in 2 niveaus moet bouwen, hangt af van de voetafdruk percentage. 

De  voetafdrukpercentagebepaalt hoeveel van het perceel door een gebouw kan worden ingenomen. Dit percentage varieert gewoonlijk van 20-40%. Indien de voetafdrukpercentage 20% is, kunt u bouwen op 200 m² van een perceel van 1.000 m². Indien de bebouwingspercentage is 40%, kunt u een huis bouwen in twee verdiepingen, elk 200 m². Er zijn verschillende meer complexe bepalingen, zoals gesloten terrassen tellen slechts 50% pr m². Kelders worden niet meegeteld als bewoonbare oppervlakte als er geen ramen van volledige grootte zijn.

Bouwvergunning voor nieuwe villa's

Wanneer u het juiste perceel hebt gevonden en gekocht, is het tijd om uw nieuwe villa te ontwerpen. Met de volledige bouwkundige tekeningen in de hand, kunt u een bouwvergunning aanvragen. Het is niet mogelijk om een bouwvergunning aan te vragen, zonder het project van een architect. Het gemeentehuis zal uw bouwproject beoordelen om er zeker van te zijn dat het voldoet aan alle regels van de PGOU en de Normativa Urbanistica. Dit proces kan vele maanden duren, en vooral in Marbella is er een zeer lange wachttijd. Wanneer de vergunning is afgegeven, kan de bouw beginnen - het is niet legaal om te beginnen met bouwen voordat de vergunning er is. Om de bouwvergunning voor het bouwen van een villa te krijgen, moet u ook een vergoeding betalen. De vergoeding is gerelateerd aan het type en de grootte van uw project.

Percelen te koop in Marbella

Marbella is een van de meest populaire steden om een grondstuk te kopen. De meeste van onze klanten kopen een perceel om een villa te bouwen, maar er zijn ook percelen die geschikt zijn voor kleine appartementen complexen of herenhuizen. De prijs voor een grondstuk in Marbella is sterk afhankelijk van de exacte locatie, het uitzicht en het omliggende vastgoed. Geluidsoverlast van de weg heeft een aanzienlijk negatief effect op de prijs van een grondstuk in Marbella. De stad Marbella heeft ernstige problemen gehad met de PGOU, en werkt momenteel met PGOU86 die in 1986 werd goedgekeurd.

In het jaar 2000 werd een ander plan goedgekeurd onder onwettige voorwaarden. In 2010 werd getracht dit recht te zetten met een nieuw PGOU, maar de Spaanse nationale rechtbank verklaarde het onwettig. Momenteel boekt Marbella goede vooruitgang met een nieuw PGOU, dat hopelijk in 2019 zal worden goedgekeurd. Tegelijkertijd probeert het stadhuis de problemen die door de geannuleerde plannen zijn ontstaan, op te lossen. Als gevolg van al deze werkzaamheden bedraagt de gemiddelde tijd om een bouwvergunning te krijgen tussen 8-24 maanden.

Percelen te koop in Estepona

Estepona is een grote stad, met vele deelgebieden waar het mogelijk is om een mooi perceel te koop te vinden. De meest gevraagde percelen zijn ofwel percelen aan het strand, ofwel percelen met een verhoogde ligging. De bergen achter Estepona bieden een ongelooflijk uitzicht over de kust en helemaal tot aan Afrika. De prijs voor te koop aangeboden percelen in Estepona is lager dan in Marbella, behalve voor percelen aan het strand. De meest populaire gebieden met kavels te koop zijn Casasola, Atalaya en Selwo. De tijd om een vergunning te krijgen is normaal gesproken tussen de 1-4 maanden, en Estepona heeft geen problemen gehad met de PGOU.

Percelen te koop in Benahavis

Benahavis is een van de meest populaire steden als het gaat om percelen te koop aan de Costa del Sol. Bekende en populaire gebieden zoals La Zagaleta, El Madroñal, La Quinta en El Herrojo liggen allemaal binnen Benahavis. De percelen die te koop zijn variëren vaak sterk in prijs, afhankelijk van de buurt en het uitzicht. Benahavis is een aantrekkelijk gebied om een kavel te koop te zoeken, mede dankzij de lage onroerendgoedbelasting. Het gemeentehuis is een van de rijkste van Spanje. Het verkrijgen van een bouwvergunning in Benahavis is een goed werkend proces, en duurt tussen de 1-4 maanden.

nl_NLNederlands