Huizen te koop aan de Costa del Sol

Huizen te koop in Marbella, Spanje

Marbella is de meest bekende stad aan de Costa del Sol sinds de jaren 70 en blijft een magneet voor toerisme, investeringen en expats. De gemeente Marbella beslaat een zeer groot gebied, met vele kleinere steden daarbinnen, zoals Nueva AndaluciaSan PedroLa Quinta en nog veel meer. Als u op zoek bent naar een eigendom te koop in Marbella, wordt u verwend met keuze. De laatste 40 jaar is er een constante stroom van nieuwbouw geweest van allerlei soorten villa's, herenhuizen en appartementen, in alle prijsklassen. In het centrum van de stad is de meerderheid van de bevolking van Spaanse origine, en de meeste eigendommen die te koop staan zijn van typisch Spaanse standaard. Een klein gebied met villa's is ook in de buitenwijken van het centrum. De prijzen zijn gemiddeld voor het gebied, behalve voor de appartementen die te koop zijn aan het strand, die iets boven het gemiddelde liggen.

Van het centrum van Marbella naar De Gouden Mijl, de prijzen stijgen en in veel gevallen ook de kwaliteit van de bouw. Marbella heeft veel te bieden, cultureel, gastronomisch en nachtleven! Elk jaar is Marbella gastheer van een groot  muziekfestival Starlite aan de voet van de bergen achter de stad naast de exclusieve wijk Sierra Blanca. In het centrum is het ook mogelijk om het fantastische charmante oude gedeelte van Marbella. De sfeer hier kan je doen vergeten dat je in een van de meest populaire Europese vakantiebestemmingen bent. Administratieve problemen, annulering van bouwvergunningen en juridische problemen waren er de oorzaak van dat er van 2004-2015 zeer weinig bouwvergunningen werden verleend in Marbella. Als gevolg hiervan is er zeer weinig nieuwbouw in het gebied.

 

Appartementen te koop in Marbella, Spanje

Een appartement kopen in Marbella is vaak een zeer goede investering, aangezien de vraag naar gerenoveerde appartementen zeer groot is. De internationale reputatie houdt de prijzen op een hoog en stabiel niveau. Als u een appartement te koop wilt vinden, is het belangrijk om een beetje onderzoek te doen naar de gebieden. Samenwerken met een professionele makelaar om eventuele valkuilen te vermijden, is altijd een voordeel.

Eigendom te koop in Marbella varieert sterk in prijs, kwaliteit en locatie. In het algemeen ligt de prijs van appartementen te koop in het centrum tussen 250.000€ - 600.000€ voor een 2 of 3 slaapkamer appartement. Hoe dichter je bij de Golden Mile en het strand komt, hoe hoger de prijzen zullen worden. Het duurst is Puente Romano en Sierra Blanca. Een appartement met 2 slaapkamers begint rond de 700.000€, en de prijs voor een groot 3-4 slaapkamer appartement te koop met panoramisch uitzicht is ongeveer 1.500.000 - 3.000.000€. De meerderheid van de vele appartementen te koop in Marbella kosten 400.000€ - 1.000.000€.

Vastgoed kopen in Spanje

De aankoop van een woning in Spanje is het begin van een groot avontuur, vol spanning. De eerste stap die u moet nemen, is uw budget. Bij het kopen van een woning in Spanje, zijn de aankoopkosten ruwweg 13-14% (zie onderaan dit artikel). De aankoopkosten zijn vooral belangrijk, als u uw aankoop financiert. De Spaanse banken financieren tot maximaal 80%, van de prijs van het onroerend goed, exclusief onkosten. Als u meer advies nodig heeft over financiering, werken wij samen met verschillende banken en financieringsmakelaars, en helpen u graag.

Wanneer u op zoek bent naar een eigendom dat te koop staat, hou er dan rekening mee dat wij toegang hebben tot alle eigendommen die te koop staan. Deels door de netwerken waar we deel van uitmaken, en deels door de goede relaties die we hebben met de rest van de makelaars. Als gevolg hiervan hoeft u niet veel verschillende bureaus of agenten in te schakelen, maar slechts een of twee. In deze gids beschrijven we het proces van het kopen van een onroerend goed in Spanje, en leggen we de verschillende stappen uit. Als er bepaalde elementen zijn waarover u meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt schrijven in de live chat, stuur ons een mailof bel ons.

Lees de volledige gids over het kopen van onroerend goed in Spanje hier.

nl_NLNederlands