Nieuwe ontwikkelingen en off-plan eigendommen

Nieuwe ontwikkelingen aan de Costa del Sol betreffen voornamelijk grote of kleine appartementencomplexen en kleine villa complexen. Het kan in de projectfase zijn, in aanbouw of recentelijk voltooid. Off-plan villa's is een enkele of meerdere villa's. Zuid-Spanje bevindt zich in een zeer positieve fase met stijgend toerisme en vastgoedprijzen voor zowel 2017 als 2019. Als gevolg hiervan is er veel nieuwe ontwikkelingen aan de Costa del Sol, en een hoop om in de gaten te houden. Als vastgoedkoper is dit een luxe situatie, waar er genoeg verschillende nieuwe ontwikkelingen zijn om uit te kiezen. Natuurlijk is er ook een grote verscheidenheid aan off-plan villa's te koop, op maat gemaakt voor u. Hoewel het proces van het kopen van een off-plan villa of een appartement in een nieuwbouwproject vergelijkbaar zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen.

De projectfase

De eerste stap, en het is hier dat een individu, bedrijf, ontwikkelaar of groep het project omkadert. Vaak is er een landeigenaar, een architect, een bouwer, en soms een commerciële agent. Alle rollen kunnen binnen dezelfde entiteit zijn, wat vaak het geval is bij kleinere projecten. Er zijn eindeloze mogelijkheden om de interne werking van een villaproject of een nieuwe ontwikkeling te structureren. Als gevolg hiervan is het belangrijk dat duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is.

Financiering

Een bank of een investeerder is gewoonlijk betrokken bij het financieel beheer van een vastgoedproject. Sommige projecten zullen voldoende financiering hebben, zodat het project ongeacht de verkoop kan worden voortgezet. Voor de meeste nieuwe ontwikkelingen en off-plan eigendommen is echter verkoop nodig om het project te starten. Voor individuele villa's begint de bouw vaak wanneer er een koper voorhanden is. Ongeveer 50% van de villaprojecten zal met de bouw beginnen ongeacht of er een koper is. Grotere nieuwe ontwikkelingen van appartementen en herenhuizen zijn vaak afhankelijk van bankfinanciering. De typische opzet is dat de ontwikkelaar een bepaalde hoeveelheid garanties en het perceel verstrekt. De bank zal het project dan financieren wanneer 50% van de beschikbare appartementen zijn verkocht. Bij deze vorm van financiering loopt de bank niet het risico een project te financieren dat niet kan worden verkocht.

Betaling en tijdschema

Een groot voordeel van investeren in een project, of iets in aanbouw, zijn de flexibele betalingstermijnen. De norm voor zowel kleine als grote projecten staat toe dat de betalingen de bouw volgen. Voor nieuwe ontwikkelingen bedraagt de reserveringsvergoeding vaak 6-10.000 €, maar voor luxueuze projecten kan deze hoger zijn. Als de reserveringsovereenkomst er is, zal uw advocaat een due diligence doen en het PPC-contract doornemen. PPC staat voor Private Purchase Contract, en bevat alle bepalingen met betrekking tot uw aankoop van het onroerend goed. De PPC wordt binnen 30 dagen ondertekend, en omvat verdere betaling, tussen 10-30% van de aankoopprijs. Het resterende saldo wordt ofwel in maandelijkse termijnen betaald, volgens mijlpalen of bij de voltooiing. De bouw van een villa neemt ongeveer 12 maanden in beslag. Een appartementencomplex vergt 18-24 maanden om te voltooien.

Levering en voltooiing

Als de bouw voltooid is, heeft het nieuwe eigendom verschillende vergunningen nodig voordat het van u is. De ontwikkelaar moet officieel verklaren dat de bouw is voltooid met een "final de obra" licentie . Om dit te doen, moet de ontwikkelaar verschillende technische documenten overleggen, waaronder een verzekeringscertificaat. Elke nieuwbouw in Spanje wordt geleverd met een garantie van 10 jaar tegen constructiefouten. De tweede noodzakelijke vergunning is de "eerste beroepsvergunning" (license de primera occupation). Deze vergunning bevestigt dat de woning voldoet aan de nationale en EU regelgeving, en geschikt is om in te wonen. Verder worden vierkante meters en technische installaties geïnspecteerd. Met de twee vergunningen in plaats, is de volgende stap de ondertekening van de akte bij de notaris en wordt u de eigenaar.

Garanties en risico's van het kopen van nieuwbouw of off-plan

Nieuwe vastgoedprojecten in Costa del Sol zijn een veilige en relatief risicoloze ervaring. Nieuwe projecten voldoen volledig aan de moderne Europese normen als het gaat om de veiligheid van de consument. Betalingen van klanten gaan altijd direct naar een geblokkeerde rekening, of zijn gebonden aan een bankgarantie. De PPC-contracten zijn ook zeer uitgebreid en zijn bedoeld om alle onzekerheden weg te nemen. De banken hebben veel verloren op opportunistische vastgoedontwikkeling in het begin van de jaren 2000. Als gevolg daarvan steunen zij alleen realistische en gezonde projecten en dwingen zij garanties van de cliënten af. In de afgelopen 10 jaar zijn er geen vastgoedprojecten geweest waarbij de klant zijn investering heeft verloren.

Voordelen van het kopen van nieuwbouw of off-plan

Het kopen van een appartement of villa off-plan, of tijdens de eerste fasen hebben veel voordelen. Het meest prominente voordeel is de lagere prijs, in vergelijking met een sleutel-klaar pand. De waarde van een woning is hoger als een voltooid product, aangezien veel kopers op zoek zijn naar een sleutelklare woning. Bovendien kent de markt de meeste jaren een algemene prijsstijging, gemiddeld 2-3% per jaar. Tenslotte verhogen de ontwikkelaars van nieuwe ontwikkelingen vaak de prijs bij elke fase die wordt vrijgegeven, gemiddeld 3-7%. Alles bij elkaar maakt de waardestijging van onroerend goed het zeer aantrekkelijk om een woning off-plan te kopen. Uit ervaring kan worden gesteld dat de gemiddelde prijsstijging voor te koop staande villa's tussen 15-25% ligt.

Voor appartementen in nieuwbouwprojecten zien we vergelijkbare stijgingen van 15-35%. Een ander resultaat van het behoren tot de eerste kopers, is de mogelijkheid om de beste locatie en het beste uitzicht te kiezen. Penthouses in nieuwbouwprojecten worden snel verkocht, als gevolg van de grote vraag. Het financieringsaspect zoals hierboven beschreven, maakt de aankoop ook aantrekkelijker met zeer flexibele betalingen. Met de juiste begeleiding en advies, krijgen onze klanten nooit spijt van hun off-plan investering.

Nieuwe ontwikkelingen in Estepona

Estepona is een stad in ontwikkeling, met een groot aantal nieuwe ontwikkelingen in de maak. De nieuwbouw bestaat voornamelijk uit appartementencomplexen, gelegen in het centrum van de stad en het omliggende gebied. In het centrum van de stad zijn het vooral economische appartementen te koop, in de prijsklasse van 150-500.000 €. Ten oosten van Estepona zijn er verschillende nieuwe luxe ontwikkelingen in aanbouw, van 500.000-2.500.000 €. Ten noorden van het centrum is er een grote verscheidenheid aan appartementen te koop met prijzen van 150.000-4.000.000 €. Estepona heeft geen problemen met de stadsplanning. De gemeente Estepona strekt zich uit van Casares tot aan San Pedro de Alcantara. Huidige lopende nieuwe ontwikkelingen zijn:

De Rand

Luxe appartementen aan het strand ten oosten van de haven van Estepona. The Edge wordt herkend door een spectaculair ontwerp, geïnspireerd door moderne superjachten. Gebogen lijnen, en natuurlijke materialen worden gebruikt in deze appartementen te koop. De blokken zijn verdeeld in een spiraalvorm, waardoor het uitzicht op zee voor elk appartement te koop wordt gemaximaliseerd. The Edge werd in 2016 gelanceerd en zal eind 2019 sleutelklaar zijn. Aanvankelijke prijzen waren vanaf 400.000 €, en de duurste penthouses zouden toppen op 2.000.000 €. The Edge is een groot succes, en biedt een zeer uniek product. Er zijn nog steeds appartementen te koop in The Edge

Het eiland

Luxe herenhuizen op een fantastische locatie aan het strand. Een paar minuten naar de haven van Estepona, en direct uit op een breed zandstrand. De Island townhouses hebben 3 of 4 slaapkamers en zijn ontworpen met een moderne maar warme architectuur. Elk huis is van 150-250 m2 en hebben een kleine tuin en sommige ook voordelen van uitzicht op zee. The Island gelanceerd in 2017 en naar verwachting te voltooien als sleutel-klaar in 2019.

Emare

Emare is een klein luxe project ten noorden van de stad, op de New Golden Mile. Slechts 16 appartementen aan het strand, met ongelooflijk uitzicht op zee maakt deel uit van Emare. De appartementen te koop zijn 3-5 slaapkamers, en minimaal 120 m². Aandacht voor details en kwaliteit van de materialen is op het hoogste niveau. De eigenaren van de appartementen in Emare zullen kunnen genieten van een gemeenschappelijk zwembad en Spa, een fitnessruimte en een unieke frontline strandlocatie. Emare is gelanceerd in 2018 en zal sleutelklaar zijn eind 2019.

Las Olas

Las Olas is een klein en boutique project gelegen op een paar minuten ten oosten van Estepona stad. Ontworpen in een eigentijdse stijl en met witte en beige oppervlakken, past Las Olas perfect in zijn omgeving. Dit nieuwe project bestaat uit slechts 54 appartementen en biedt een fantastisch uitzicht, ruime kamers en een open keuken. De prijzen variëren van 250.000-400.000 €, en de appartementen verkopen snel. Las Olas werd gelanceerd in het begin van 2018 en is eind 2019 klaar voor zijn nieuwe eigenaars.

Mirador de Estepona Golf

Een exclusieve en moderne ontwikkeling, zeer dicht bij de golfbaan van Estepona Golf. De te koop aangeboden appartementen en penthouses hebben een panoramisch uitzicht op zowel golf als zee. Afkomstig van een gerenommeerde ontwikkelaar, zijn de kwaliteiten uitstekend en de materialen zorgvuldig geselecteerd. De meerderheid van de appartementen te koop hebben grote terrassen, en een zuid-west oriëntatie waardoor de hoeveelheid zon gemaximaliseerd wordt. De eigenaren in Mirador de Estepona Golf kunnen genieten van het grote zwembad en het aparte kinderbad tussen het genieten van de zon. De appartementen in deze nieuwe ontwikkeling biedt zowel overdekte als ondergrondse parkeergelegenheid. Gelanceerd in 2018 is Mirador de Estepona Golf klaar voor zijn nieuwe huiseigenaren in 2020.

The View Estepona

The View is een kleine enclave van luxe villa's met ongelooflijk panoramisch uitzicht, op bergen en de oceaan. Gelegen op de top van een kleine bergrug, is privacy in top en toch maar een paar minuten naar de kust. De villa's in deze nieuwe ontwikkeling bieden 3 of 4 slaapkamers, en grote percelen van ongeveer 1.000 m². Dit nieuwe villa project wordt gebouwd in de heuvels van Selwo, net boven Selwo Safari park. Hoogwaardige materialen, open keukens en moderne architectuur is een van de redenen voor het succes van deze nieuwe ontwikkeling. Gelanceerd in 2019 zijn de villa's te koop in The View eind 2020 klaar voor zijn nieuwe eigenaren.

Nieuwe ontwikkelingen in Marbella

In 2018 heeft de stad Marbella bouwvergunningen afgegeven aan vele nieuwe ontwikkelingen, na vele jaren van stilstand. Als gevolg van de zware ontwikkeling van Marbella in de laatste decennia, is er een beperkt aantal goede percelen over met ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Die in aanbouw zijn zeer aantrekkelijk, en de prijzen liggen vaak in de hogere schijf. Hieronder vindt u de top 5 van de meest populaire nieuwe ontwikkelingen in Marbella, momenteel in aanbouw.

La Meridiana Suites

La Meridiana Suites is een selectie van luxe appartement in een gated community op The Golden Mile. De appartementen in deze nieuwe ontwikkeling zijn zeer ruim en voorzien van luxe materialen en oplossingen in heel. De urbanisatie van La Meridiana Suites biedt zowel Spa, fitnessruimte en conciërge service en natuurlijk 24-uurs beveiliging. De appartementen zijn beschikbaar met 2-4 slaapkamers, en de penthouse appartementen met prive zwembad op het dak. Deze nieuwe ontwikkeling is gelegen op korte afstand van het beroemde hotel van Puente Romano en The Golden Mile. Gelanceerd in 2018 La Meridiana Suites is klaar voor zijn nieuwe eigenaren eind 2019.

Negen Leeuwen

In de heuvels van Nueva Andalucia, is de nieuwe ontwikkeling Nine Lions in aanbouw. Zeer grote appartementen van 2-5 slaapkamers, waaronder 250 m² penthouses met een ongelooflijk panoramisch uitzicht. Verdeeld over 9 blokken, elk appartement is zeer prive en met een royaal terras ruimte. De materialen in Nine Lions zijn overal van hoge kwaliteit, en de verdeling is modern en ruim. Een geweldige optie om een nieuw appartement te kopen in een aantrekkelijk gebied. Gelanceerd in 2018, is deze nieuwe ontwikkelingen klaar voor zijn eigenaars in de loop van 2019.

Palo Alto

In de bergen net boven Marbella is de luxueuze nieuwe ontwikkeling van Palo Alto in aanbouw. Moderne en lichte architectuur, gecombineerd met een weelderige omgeving hebben van deze nieuwe ontwikkeling een onmiddellijk succes gemaakt. Panoramisch uitzicht op zowel de bergen als de zee, en over Marbella is iets waar de meeste appartementen van zullen genieten. Palo Alto biedt een breed scala van appartementen, van 70m², 2 slaapkamer appartementen tot 5 slaapkamer penthouses, met een oppervlakte van meer dan 250m². Prijzen beginnen rond de 400.000 €, en de bouw begon in 2018, en de eerste appartementen zijn klaar in de loop van 2020.

nl_NLNederlands