Kiinteistön ostaminen Espanjassa

Kiinteistön ostaminen Espanjassa on alku suurelle seikkailulle, joka on täynnä jännitystä. Ensimmäinen askel, josta sinun on päätettävä, on budjettisi. Kun ostat kiinteistöä Espanjassa, ostokustannukset ovat noin 13-14% (katso tämän artikkelin alaosaa). Ostokustannukset ovat erityisen tärkeitä, jos rahoitat ostostasi. Espanjan pankit rahoittavat enintään 80% kiinteistön hinnasta ilman kuluja. Jos tarvitset lisää neuvoja rahoituksesta, teemme yhteistyötä useiden pankkien ja rahoitusvälittäjien kanssa ja autamme mielellämme.

Kun etsit myytävänä olevaa kiinteistöä, pidä mielessä, että meillä on pääsy kaikkiin myytäviin kohteisiin. Osittain verkostojen kautta, joihin olemme osa, ja osittain hyvien suhteidemme ansiosta muihin virastoihin. Tämän seurauksena sinun ei tarvitse ottaa mukaan monia erilaisia virastoja tai agentteja, vaan vain yksi tai kaksi. Jos olet valmis löytämään unelmiesi omaisuutesi Espanjasta, siirry osoitteeseen myytäviä kiinteistöjä. Tässä oppaassa kuvataan kiinteistön ostoprosessi Espanjassa ja selitetään eri vaiheet. Jos haluat lisätietoja, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Voit kirjoittaa live-chatiin, lähetä meille sähköpostiatai soita meille

Talletus- ja varaussopimus

Talletuksen maksaminen on ensimmäinen askel kiinteistön ostamiseen ja poistamiseen markkinoilta. Talletussumma on vähintään 6.000 € ja enintään 10% kiinteistön arvosta, kun ostat kiinteistön Espanjasta. Se tulisi maksaa joko kehittäjälle, toimistollesi, ostajan edustajalle tai asianajajalle. Varaussopimus seuraa aina takuumaksua ja siinä määritetään ehdot. Kiinteistön varaamiseksi maksettavaa takuumaksua ei yleensä palauteta. Poikkeuksia voidaan tehdä esimerkiksi, jos asuntolaina tarvitsee hyväksynnän tai jos on ratkaisemattomia oikeudellisia kysymyksiä.

Tarkistamme aina kaikki varausasiakirjat ja varmistamme, että ehdot ovat kohtuulliset. Voit maksaa talletuksen pankkisiirrolla, luottokortilla tai joissakin tapauksissa käteisellä. Myyjän edustaja (toimisto) ja sinä allekirjoitat varaussopimuksen, joka on sitten voimassa maksutositteella. Kun varaussopimus on allekirjoitettu ja talletus on paikallaan, majoituspaikka on toistaiseksi sinun. Seuraava vaihe on joko yksityinen ostosopimus (PPC) tai suoraan notaarille allekirjoittamaan asiakirjat!

 

Asianmukaista huolellisuutta

Due diligence on asianajajan suorittama prosessi, joka on erittäin tärkeä ominaisuus kiinteistön ostamisessa. Espanjan velka-, kiinteistö- ja rakennuslupahallintojärjestelmä on hyvin monimutkainen. Tämän seurauksena kiinteistön kaikkien näkökohtien perusteellinen tarkastaminen vaatii kokemusta. Maksamattomat verot, yhteisömaksut, epäsäännöllisyydet ja olemassa olevat asuntolainat näkyvät kaikki huolellisuuden aikana. Asianajajasi ilmoittaa sinulle sääntöjenvastaisuuksien seurauksista ja sisällyttää ne yksityiseen ostosopimukseen. PPC on myös mahdollista pitää voimassa, kunnes nämä asiat ovat paikallaan. Itsesi on mahdollista suorittaa asianmukainen huolellisuus, mutta emme suosittele sitä. Kun ostat kiinteistön Espanjasta, asianajajapalkkio ylittää huomattavasti mahdolliset ongelmat ja komplikaatiot.

 

Yksityinen ostosopimus (PPC)

Yksityinen ostosopimus on laillisesti sitova asiakirja, jossa määritetään aiottua kiinteistön ostoa koskevat ehdot. Siinä määrätään mahdolliset erityisehdot, jotka olet sopinut sinun ja myyjän kanssa, ja korvaa varaussopimuksen kokonaan. Sopimus allekirjoitetaan tyypillisesti kuukauden kuluessa talletuksen maksamisesta, ja sitä noudatetaan siihen päivään asti, jona kiinteistön osto allekirjoitetaan notaarissa. On tärkeää tutkia yksityissopimus (PPC) yksityiskohtaisesti, etenkin kun ostat suunnitelman ulkopuolista kiinteistöä. Syynä tähän on kiinteistön myymistä ennen valmistumista koskevat määräykset, viivästykset ja niin edelleen.

Myyjä ja sinä allekirjoitat yksityisen ostosopimuksen, kun molemmat osapuolet sopivat ehdoista. Kun yksityinen ostosopimus (PPC) on voimassa, on tavallista maksaa 10% miinus jo maksettu talletus. Jos myyjä täyttää velvollisuutensa, tätä maksua ei palauteta, oletko ostamassa kiinteistön Espanjasta.

 

Allekirjoittaminen notaarissa

Kun kaikki yllä olevat vaiheet on suoritettu, iso päivä on vihdoin saapumassa. Notaarissa uusi asiakirja allekirjoitetaan, ja olet virallisesti ostanut kiinteistön Espanjasta! Notaarissa asianajajat ja notaari käyvät läpi kaikki asiakirjat ja varmistavat, että kaikki on oikein. Notaari selittää myös sinulle suoraan tai kääntäjän välityksellä, mikä on prosessi. Kaikkien suostumuksella uusi asiakirja allekirjoitetaan ja leimataan virallisesti. Tästä eteenpäin voit nyt soittaa itsesi omistajalle Espanjassa! Muista tuoda passi tai henkilötodistus, koska ilman et voi allekirjoittaa asiakirjaa.

Omaisuus löydetty!

Talletus- ja varaussopimus

Asianmukaista huolellisuutta

Yksityinen ostosopimus PPC

10%-maksu

1-8 viikkoa

Allekirjoittaminen notaarissa

Viimeinen maksu

Sinulla on omaisuus!

Ostokustannukset ostettaessa kiinteistöä Espanjassa

 • 1,2 % (noin) Notaari- ja kiinteistörekisteripalkkiot - molemmat palkkiot vahvistetaan kiinteistön tai tontin hinnasta ja koosta riippuen
 • 1,5% Leimavero vain uudisrakentamiseen - maksettu valtiolle ja ei neuvoteltavissa
 • 1% Lakimiehen palkkiot - Lakimiehen yleinen maksu, ja harvoin neuvoteltavissa
 • Siirtovero (ITP) tai IVA. Siirtoveroa sovelletaan kaikkiin olemassa oleviin kiinteistöihin tai tontteihin, ja IVA: ta sovelletaan uusiin kiinteistöihin ja suunnitelmien ulkopuolisiin projekteihin tai kiinteistöihin
  • Siirtovero (ITP)
   • 0-400.000 = 8%
   • 400.000 - 700.000 = 9%
   • 700.000 -> = 10%
  • 10% ALV (IVA) kehittäjältä ostetulle upouudelle kiinteistölle (huvilat, kaupunkitalot, huoneistot, tontit, liiketilat ja autotallit, jotka myydään kiinteistön kanssa)
  • Kiinteistöt, jotka yritys on hankkinut myyntitarkoituksessa 5 vuoden kuluessa, maksavat vain 2% ITP
 • Tontit ja liiketilat ovat velvollisia maksamaan 21%-arvonlisäveron (IVA), kun kauppa tehdään kahden yrityksen välillä.

Jälleenmyydä kiinteistö 10-12% vero

 • Notaari ja rekisteri 1,2%
 • Asianajaja 1%
 • ITP 8-10%

Uusi kiinteistö 13,7% vero

 • Notaari ja rekisteri 1,2%
 • Asianajaja 1%
 • Leimavero 1,5%
 • IVA 10%

Mitä sinun tarvitsee ostaa kiinteistö Espanjassa

 • NIE-numero
  • NIE-numero on virallinen veronumerosi ja palvelee monia tarkoituksia. Se on tärkein tunnistamismuoto Espanjassa. Poliisiasemalle pääsy maksoi noin 25 €, mutta se voi olla pitkä prosessi. Asianajaja suorittaa usein tämän tehtävän, ja voimme myös auttaa, jos haluat.
 • Passi
  • Passi tai kansallinen henkilöllisyystodistus tarvitaan alkuperäisessä muodossaan.
 • 6.000 € (tai enemmän) kiinteistön varaamiseen luottokortilla, pankkisiirrolla tai käteisellä.
 • Espanjan pankkitili on välttämätön, jos omistat kiinteistön Espanjassa. Vesi, sähkö ja verot otetaan automaattisesti tältä tililtä.
fiSuomi