Køb af ejendom i Spanien

At købe en ejendom i Spanien er begyndelsen på et stort eventyr, fuld af spænding. Det første trin, du skal beslutte om, er dit budget. Når du køber en ejendom i Spanien, er købsomkostningerne ca. 13-14% (se bunden af denne artikel). Købsomkostningerne er især vigtige, hvis du finansierer dit køb. De spanske banker finansierer op til maksimalt 80% af ejendomsprisen eksklusive udgifter. Hvis du har brug for mere rådgivning om finansiering, samarbejder vi med flere banker og finansieringsmæglere og hjælper gerne.

Når du leder efter en ejendom til salg, skal du huske at vi har adgang til alle ejendomme til salg. Dels gennem de netværk, vi er en del af, og dels på grund af de gode forbindelser, vi har med resten af agenturerne. Som et resultat behøver du ikke engagere mange forskellige agenturer eller agenter, men kun en eller to. Hvis du er klar til at finde din drømmejendom i Spanien, skal du gå til ejendomme til salg. I denne vejledning beskriver vi processen med at købe en ejendom i Spanien og forklarer de forskellige trin. Hvis der er nogle elementer, hvor du ønsker mere information, så tøv ikke med at kontakte os. Du kan skrive i live chat, send os en mail, eller ring til os

Depositum & reservation aftale

At betale et depositum er det første skridt til at købe en ejendom og fjerne den fra markedet. Depositum er mindst 6.000 € og op til 10% af ejendommens værdi, når du køber en ejendom i Spanien. Det skal betales enten til udvikleren, dit agentur, køberens agentur eller din advokat. En reservationsaftale følger altid med depositumet og vil fastlægge betingelserne. Depositum for at reservere en ejendom refunderes normalt ikke. Undtagelser kan for eksempel gøres, hvis et pant kræver godkendelse, eller hvis der er uløste juridiske spørgsmål.

Vi vil altid undersøge ethvert reservationsdokument og kontrollere, at betingelserne er rimelige. Du kan betale depositum ved bankoverførsel, med et kreditkort eller i nogle tilfælde kontant. Sælgerrepræsentant (agentur) og du underskriver reservationsaftalen, som derefter er gyldig med bevis for betaling. Med reservationsaftalen underskrevet og depositum på plads er ejendommen din for nu. Næste trin er enten en privat købekontrakt (PPC) eller direkte til notar for at underskrive gerninger!

 

Rettidig omhu

Due diligence er en proces, som din advokat udfører, og er et meget vigtigt aspekt ved køb af en ejendom. Det spanske administrationssystem for gæld, ejendomsejendom og byggelicenser er meget komplekst. Som en konsekvens kræver det erfaring at grundigt kontrollere alle aspekter af ejendommen. Udestående skat, samfundsgebyrer, uregelmæssigheder i størrelse og eksisterende pant vil alle dukke op under due diligence. Din advokat vil informere dig om konsekvensen af eventuelle uregelmæssigheder og inkludere det i den private købekontrakt (PPC). Det er også muligt at opretholde PPC, indtil disse sager er på plads. Det er muligt at udføre due diligence selv, men det er ikke noget, vi råder til at gøre. Når du køber en ejendom i Spanien, opvejer advokatsalæret langt de problemer og komplikationer, der kan opstå.

 

Privat købskontrakt (PPC)

Den private købekontrakt er et juridisk bindende dokument, der beskriver betingelserne for det køb af ejendom, du er ved at gøre. Den fastlægger eventuelle særlige betingelser, der er aftalt mellem dig og sælgeren, og erstatter reservationsaftalen fuldstændigt. Kontrakten underskrives typisk inden for 1 måned efter indbetaling og vil blive opretholdt indtil dagen for undertegnelsen af ejendomskøbet hos notaren. Det er vigtigt at studere den private købekontrakt (PPC) i detaljer, især når du køber en ejendom uden for planen. Årsagen til dette er enhver bestemmelse vedrørende salg af ejendommen inden færdiggørelse, forsinkelser osv.

Sælgeren og dig underskriver den private købekontrakt, når begge parter er enige om vilkårene. Med den private købekontrakt (PPC) på plads er det almindeligt at betale 10% minus det allerede betalte depositum. Hvis sælgeren opfylder sit ansvar, refunderes denne betaling ikke, er du på vej til at købe en ejendom i Spanien.

 

Undertegner hos notaren

Når alle ovenstående trin er udført, ankommer den store dag endelig. Hos notaren vil den nye gerning blive underskrevet, og du har officielt købt en ejendom i Spanien! På notaren vil advokaterne og Notaren gennemgå alle dokumenter og sikre, at alt er korrekt. Notaren vil også forklare dig direkte eller gennem en oversætter, hvad der er processen. Når alle er enige, vil den nye gerning formelt blive underskrevet og stemplet. Fra dette tidspunkt kan du nu ringe til din ejendomsejer i Spanien! Husk at medbringe dit pas eller personlige identifikationskort, da uden kan du ikke underskrive skøden.

Ejendom fundet!

Depositum & reservation aftale

Rettidig omhu

Privat købskontrakt PPC

10% betaling

1-8 uger

Undertegner hos notaren

Endelig betaling

Du ejer ejendommen!

Købsomkostninger ved køb af ejendom i Spanien

 • 1,2 % (ca.) Gebyrer for notar og ejendomsregistrering - begge gebyrer er faste afhængigt af ejendommens eller grundens pris og størrelse
 • 1,5% Stempelafgift kun til nybyggeri - Betalt til regeringen og ikke omsættelig
 • 1% Advokatsalær - Det almindelige gebyr for en advokat og sjældent omsætteligt
 • Overførselsskat (ITP) eller IVA. Overførselsskat pålægges enhver eksisterende ejendom eller grund, og IVA anvendes på nye ejendomme og projekter eller ejendomme uden for planen
  • Overførselsskat (ITP)
   • 0-400.000 = 8%
   • 400.000 - 700.000 = 9%
   • 700.000 -> = 10%
  • 10% moms (IVA) på en helt ny ejendom købt fra en bygherre (villaer, byhuse, lejligheder, grunde, kommercielle lokaler og garager solgt sammen med ejendommen)
  • Ejendomme erhvervet af et selskab med det formål at sælge inden for 5 år betaler kun 2% ITP
 • Tomter og forretningslokaler betaler 21% moms (IVA), når transaktionen foretages mellem to virksomheder.

Videresalgsejendom 10-12% skat

 • Notarius & register 1,2%
 • Advokat 1%
 • ITP 8-10%

Ny ejendom 13,7% Skat

 • Notarius & register 1,2%
 • Advokat 1%
 • Stempelafgift 1,5%
 • IVA 10%

Hvad du har brug for for at købe en ejendom i Spanien

 • NIE-nummer
  • NIE-nummeret er dit officielle skattenummer og tjener mange formål. Det er den vigtigste form for identifikation i Spanien. Det kostede omkring 25 € at komme på politistationen, men det kan være en langvarig proces. Din advokat udfører ofte denne opgave, og vi kan også hjælpe, hvis du vil.
 • Pas
  • Pas eller nationalt identifikationsdokument er nødvendigt i sin oprindelige form.
 • 6.000 € (eller mere) for at reservere en ejendom, betalt med kreditkort, bankoverførsel eller kontant.
 • En spansk bankkonto er nødvendig, hvis du ejer en ejendom i Spanien. Vand, elektricitet og skat trækkes automatisk fra denne konto.
da_DKDansk